Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μαλακώσει τις αντιδράσεις με το θέμα του ΣτΕ, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε πως η πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια θα φέρει μια ισορροπία στο σύστημα αμοιβών, επιβραβεύοντας τις θέσεις υψηλής ευθύνης και ταυτόχρονα με τη σταδιακή προσαρμογή της οικονομίας σε αναπτυξιακό δρόμο. Ανέφερε πως θα γίνει ιδιαίτερη μνεία για τους ένστολους (αστυνομικούς, στρατιωτικούς), καθώς και πανεπιστημιακούς καθηγητές και γιατρούς.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Βασιλική Θάνου (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), η Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου), ο Νίκος Σακελλαρίου (πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), καθώς επίσης και η Ξένη Δημητρίου (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και η Ευτυχία Φουντουλάκη (γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων). Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστές δεν χειραγωγούνται ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

 

{source}
<iframe src=»https://embed.reembed.com/www.iefimerida.gr/2rNHEh0iBq2y2OJ8Pu2MEY6V» allowfullscreen frameborder=»0″ width=»560″ height=»345″></iframe>
{/source}

Πρόεδρος ΣτΕ: Οι δικαστές δεν χειραγωγούνται ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, είπε πως «οι δικαστές δεν χειραγωγούνται ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων».

«Είμαστε ταγμένοι στο καθήκον μας, προσπαθούμε να το εκπληρώνουμε σε κλίμα ηρεμίας και ενότητας. «Οσοι προσπαθούν να το διαταράξουν προσφέρουν κακή υπηρεσία», τόνισε ο Νίκος Σακελλαρίου στη σκιά των παραιτήσεων των δυο αντιπροέδρων του ΣτΕ.
Στις δηλώσεις του μάλιστα ο κ. Σακελλαρίου χαρακτήρισε «ελάχιστη μειοψηφία» αυτούς που αντέδρασαν».

 

Παράλληλα, αναφερόμενος στη διακοπή και αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είπε πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο οι τηλεοπτικές άδειες, τόνισε. Είναι μια σοβαρή υπόθεση αλλά έχουμε και τους μισθούς, τις συντάξεις και την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Το καθήκον μας είναι με τις αποφάσεις και την άψογη διαδικασία να βοηθούμε την ελληνική κοινωνία».

Όπως είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δείξει με τις αποφάσεις του το κοινωνικό του πρόσωπο και θα συνεχίσει να το επιδεικνύει. «Πρέπει να είμαστε ενωμένοι», τόνισε. «Έχω ευθύνη να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου πριν κληθούν να πάρουν μια σημαντική απόφαση».