Η Μάντσεστερ  Γιουνάιτεντ «εξαφάνισε» την Τσέλσι (2-0) και έσπασε την κατάρα 4.5 ετών χωρίς νίκη κόντρα στους μπλε. Η Τότεναμ απέχει πια μόνο 4 πόντους από τους πρωτοπόρους.

Ήταν 28 Οκτωβρίου 2012 όταν Η Γιουνάιτεντ νίκησε για τελευταία φορά την Τσέλσι σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ήταν και η τελευταία χρόνια του Φέργκιουσον στον πάγκο των μπέμπηδων και ήταν αδιανόητο να αποχωρήσει από την προπονητική χωρίς τον τίτλο.

Στον αγώνα του Λονδίνου η Τσέλσι μπήκε ως αήττητη και πρώτη αλλά η Μάντσεστερ προηγήθηκε 0-2 στο 12′ με τον Φαν Πέρσι. Στο 53′ όμως η Τσέλσι είχε ήδη ισοφαρίσει. Τότε ανέλαβε δράση ο τότε όχι και πολύ γνωστός διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Απέβαλε άδικα τον Ιβάνοβιτς και τον Τόρες σε χρόνο ρεκόρ. Στο 75′ μέτρησε το γκολ του Τσιτσαρίτο που ήταν 1.5 μέτρο οφσάιντ και χάρισε τη νίκη στους «διαβόλους» (2-3).

Η ευλογία του Κλάτενμπεργκ αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο για το τελευταίο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ το 2013. Ευλογία όμως που μετατράπηκε σε κατάρα καθώς η Γιουνάιτεντ, χωρις την προπονητική ιδιοφυΐα  και την «παρασκηνιακή προστασία» που παρείχε ο Σερ Άλεξ έπεφτε συνεχώς θύμα των παθιασμένων παικτών της Τσέλσι που παραμένουν σήμερα κατά 65% οι ίδιοι από το 2013. Το σερί 12 αγώνων έσπασε χθες με μεγάλη άνεση.

Οι μπέμπηδες μπλόκαραν τελείως τους εξτρέμ της Τσέλσι (Αζάρ, Πέδρο) καθώς και τα φουλ μπακ (Μόουζες, Αθπιλικουέτα). Ο Μουρίνιο έδωσε αμυντικό ρόλο σε επιθετικογενείς παίκτες του κέντρου (Πογκμπά, Φελαινί, Λίνγκαρντ, Γιάνγκ) αφήνοντας μόνο το Ράσφορντ να παραμονεύει στις αντεπιθέσεις. Το σύστημα των μπλε αχρηστεύτηκε με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιτεθούν από πουθενά. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 7′ οταν ο Νταβίντ Λουίζ έχασε το Ράσφορντ που έκανε γκολ την ασίστ του MVP χθες Άντερ Ερέρα. Η Τσέλσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 1 τελική …

Ο Ερέρα με σπόντα στο σώμα του Ζουμά, πέτυχε στο 49′ το 2-0. Υπομονετικά η Γιουνάιτεντ μεθόδευσε το παιχνίδι μέχρι το τέλος χωρίς να κινδυνεύσει. Στον 1ο γύρο ο Μουρίνιο διασύρθηκε με 4-0, όμως γρήγορα εντόπισε τον τέλειο τρόπο αντιμετώπισης της Τσέλσι. Στον αγώνα κυπέλλου πριν 1 μήνα περίπου η Τσέλσι είχε και πάλι μπλοκαριστεί με τον ίδιο τρόπο. Νίκησε όμως έστω και δύσκολα 1-0 διότι ο Ερέρα τότε ήταν πολ απρόσεκτος και αποβλήθηκε νωρίς.

 

Τα χαϊλάιτ:

https://www.youtube.com/watch?v=fcdcrxEdY9c

Με δυο-τρεις προσθήκες κυρίως στην επίθεση η Γιουνάιτεντ φαντάζει ξεκάθαρα ως το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά. Σε ότι αφορά το φετινό, η Τσέλσι μετά τη χθεσινή ήττα βρίσκεται μόλις στο +4 απ´ την Τότεναμ με τους πετεινούς να υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι  πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα μειώθηκαν απ´το 80-85% που ήταν πριν 20 μέρες, στο 70%. Αυτό διότι της έμεινε μόνο ένα φαινομενικά δύσκολο ματς στην έδρα της Έβερτον. Από  την άλλη η Τότεναμ  έχει μόνο δύσκολα παιχνίδι. Μάλιστα θα παίξει 5 συνεχόμενα στο Λονδίνο. Θα παίξει στην έδρα της Κρίσταλ  Πάλας, στο Ολυμπιακό στάδιο με τη Γουέστ Χαμ,  δυο ντέρμπι εντός με Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ και τελειώνει με δυο δύσκολα εκτός σε Λέστερ και Χαλ.

Το πέμπτο Λονδρέζικο αφορά τον ημιτελικό κυπέλλου με την Τσέλσι στο Γουέμπλεϊ σε μία εβδομάδα. Οι δυο τους θα δώσουν μια συναρπαστική μάχη για το double. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνει και αυτή διπλή μάχη  για να ξαναβγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μια στο Γιουρόπα Λιγκ και μια στο πρωτάθλημα με τις μισητές Μάντσεστερ  Σίτι και Λίβερπουλ.

Βαθμολογία: