Στα 84 έφτασαν τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό της γρίπης στη χώρα. Η δραστηριότητά της τουλάχιστον εμφανίζει πτωτική τάση το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή συνεχίζουν να είναι μειωμένες το διάστημα 6–12 Μαρτίου 2017 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα 9/2017

Όπως σημειώνεται από την επιτήρηση της γρίπης στις αρχές Οκτωβρίου 2016 και μέχρι τις 12 Μαρτίου καταγράφηκαν 256 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 241 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από τα παραπάνω κρούσματα εμβολιασμένα ήταν τα 54 (22,4%). Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 84 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Από τα συγκεκριμένα θανατηφόρα περιστατικά τα 70 αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ οι 14 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Από το σύνολο των 84 ασθενών που απεβίωσαν, μόνο το 21,4% ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη.

Τέλος, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνεται ότι η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να παρουσιάζει πτωτική τάση, ενώ επικρατών υπότυπος είναι πλέον ο ιός γρίπης τύπου Β.