Ο Παναθηναϊκός έχασε. Η Νταρουσάφακα πήρε τη νίκη με 77-72 και έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.

Ίδια γεύση έπειτα από ματς στην Κωνσταντινούπολη, ίδια γεύση ύστερα από εκτός έδρας αγώνα στη φετινή EuroLeague, όπου οι «πράσινοι» μετρούν τρεις νίκες και εννέα ήττες. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η ομάδα του «τριφυλλιού» χάνει με παρόμοιο τρόπο, καθώς μαζεύονται αρκετά παιχνίδια όπου είχε το προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία και κατάφερε να το σπαταλήσει.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και έχασε ένα παιχνίδι που υπό λογικές μπασκετικές συνθήκες ήταν δικό του. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από την Νταρουσάφακα (77-72) αλλά τουλάχιστον εξασφάλισαν τη διαφορά. Ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι που οι «πράσινοι» χτυπούν, αλλά δεν καταφέρνουν να το κερδίσουν.

Η ομάδα του Πασκουάλ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και ειδικά με τους Σίνγκλετον-Γκάμπριελ τα πήγε περίφημα στις αλλαγές και έβγαλε εκτός ρυθμού την Νταρουσάφακα. Ο Παναθηναϊκός, από το σημείο που έλεγξε τα ριμπάουντ, έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Όμως η ομάδα του Πλατ πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 35-33 και έφτασε στο 24′ να φτάσει τη διαφορά στο +12 (48-36)

Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός ξύπνησε, έπαιξε άμυνα και με ένα εντυπωσιακό σερί ως επιμέρους σκορ -με δική του αντεπίθεση για το +17 (22-5) «απάντησε» στο εντυπωσιακό +19 (22-3) της Νταρουσάφακα- έφτασε να προηγείται στο 32′ με +6 (55-61). Kάπου εκεί όμως οι «πράσινοι» δέχθηκαν καλάθια μέσα από φάσεις απομόνωσης, άφησαν τον Γουοναμέικερ να κάνει «πάρτι» με απίστευτα σουτ από τα 6,75, και σε συνδυασμό με το μπλακ άουτ που έπαθαν επιθετικά τα τελευταία 3΄’15» , η Νταρουσάφακα πήρε μια ανέλπιστη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον ρεκόρ 14-10 στη EuroLeague. Κράτησε όμως τη διαφορά (είχε κερδίσει με 6) κι έτσι δεν θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Τούρκους.