Με καθυστέρηση πολλών ημερών και αφού έστειλε στον εισαγγελέα η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου τα στοιχεία του οικονομικού ελέγχου που έγινε στην  ΑΕΠΙ, κατά τον οποίο προέκυψε κακοδιαχείριση και μεγάλο «φαγοπότι», όπως ελέχθη στη Βουλή, αποφάσισε η ΑΕΠΙ να απαντήσει.

Στη σύντομη ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οποιεσδήποτε “εκθέσεις” έχουν κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρείας σήμερα και τη σταθερή προοπτική βιωσιμότητάς της. Δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΑΕΠΙ σε κανένα δημιουργό-μέλος της. Η εταιρεία έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς».

Σε ό,τι αφορά την εξετασθείσα περίοδο του 2014, «η εταιρεία τιμολόγησε 32,5 εκατ. € και διένειμε 36,0 εκατ. €, παράλληλα στη χρήση 2015 τιμολόγησε 28,6 εκατ. € και διένειμε 29,4 εκατ. €, ενώ το 2016 τιμολόγησε 26,7 εκατ. € και διένειμε 27,8 εκατ.».

Για τις υπέρογκες αμοιβές των μελών του Δ.Σ. δηλώνουν ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές τους».

Και εμμέσως πλην σαφώς απειλούν ότι «η ΑΕΠΙ θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσα διακινούνται εις βάρος της».

Από την άλλη πλευρά η Λυδία Κονιόρδου δήλωσε χθες ότι επισπεύδεται η διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα που βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.