Ολοκληρώθηκε η συνάντηση υπουργών της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη, και αγροτών χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, καθώς οι τελευταίοι δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους φεύγοντας.

Η συνάντηση των αγροτών με τέσσερις υπουργούς στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, στη οδό Ζαλοκώστα, το απόγευμα της Τετάρτης, έληξε χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και χωρίς να δουν λύσεις στα προβλήματά τους, όπως τόνισαν.

Πρώτοι αποχώρησαν οι αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα χωρίς να πάρουν -όπως ανέφεραν- συγκεκριμένες απαντήσεις πάνω στα αιτήματά τους που περιλαμβάνουν το φορολογικό, το ασφαλιστικό και το κόστος καλλιέργειας. Αργότερα άλλοι αγρότες με δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες φάνηκαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στη χώρα μας.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Είχαμε μια αναλυτική συζήτηση με την αντιπροσωπεία των αγροτών. Είχαμε συγκεντρώσει τα αιτήματά τους και τα συζητήσαμε ένα προς ένα και δώσαμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Μπορώ να εκτιμήσω ότι τα 2/3 των αιτημάτων είτε υλοποιούνται είτε ανέλαβαν οι υπουργοί να τα μελετήσουν με πρόθεση να βρεθεί λύση. Από τη μεριά μου όμως τους τόνισα ότι πέρα από αυτά τα άμεσα αιτήματα πρέπει να δούμε το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Ο στόχος ο δικός μας δεν είναι μόνο να επιβιώσει η γεωργία, αλλά να γίνει ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας για την ανασυγκρότηση γενικότερα της χώρας».