Συνεχίζει… πατώντας στις σταθερές του ο Παναθηναϊκός . Ο «πράσινοι» σημείωσαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους με αντίπαλο την Μπάμπεργκ (81-72) και σε συνδυασμό με τις ήττες των Ερυθρού Αστέρα και Μπασκόνια, «σκαρφάλωσαν» στην πέμπτη θέση της κατάταξης, έχοντας πλέον 13-9.

Ο Παναθηναϊκός, με όπλο την άμυνά του και την έδρα του, κρατάει ολοένα και πιο σφιχτά την πρόκριση, διατηρώντας παράλληλα ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι», αν και για μια ακόμη φορά ξεκίνησαν νωθρά… το παιχνίδι απέναντι στην Μπάμπεργκ, όντας υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν το σκορ, εν τούτοις επέβαλαν γρήγορα το ρυθμό τους με όπλο την πιεστική τους άμυνα αλλά και την ευστοχία από τα 6,75 (σ.σ. 5/7 τρίποντα) και το -6 έγινε +8 (27-19) για τον Παναθηναϊκό στο τέλος της 1ης περιόδου. Στη συνέχεια όμως μια καθίζηση με κακές επιθετικές επιλογές έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Τρινκιέρι να ελπίζει (42-41) στο ημίχρονο.

Τζέιμς και Μπουρούσης οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς πήραν από το χέρι τον Παναθηναϊκό, δημιούργησαν σκορ και φθορά στην Μπάμπεργκ, με αποτέλεσμα να μπουν οι «βάσεις» τις νίκης για τους «πράσινους» στο τέλος της 3ης περιόδου (62-54). Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Πασκουάλ έκανε σωστή διαχείριση στο παιχνίδι και με σωστές επιλογές, ειδικά στο τέλος, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπουρούση, έφτασε σε μια σημαντική νίκη (81-72), που σε δύο εβδομάδες έχει ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι, απέναντι στην Ούνικς Καζάν. Μέχρι τότε βέβαια μεσολαβούν οι αγώνες με Κύμη και Δόξα Λευκάδας για τη Basket League, αλλά κι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 17 (4), Νίκολς, Ρίβερς 4, Τζέιμς 15 (2), Παππάς 8, Φελντέιν 16 (4), Γκάμπριελ 5 (1), Τζεντίλε, Μπουρούσης 16 (1), Καλάθης.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: Κοζέρ 5 (1), Μέλι 2, Ζήσης 10 (2), Τάις 18 (3), Λο 2, Στρέλνιεκς 5 (1), Βερεμεένκο 2, Μίλερ 11 (2), ΜακΝιλ, Χέκμαν 6 (2), Ραντόσεβιτς 11.