«Ελάτε να γιορτάσουμε την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος»: την ανοικτή αυτή πρόσκληση απευθύνει το Ίδρυμα για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Όποιος έχει δει τον κόσμο που συγκεντρώνεται κάθε Σαββατοκύριακο για να περπατήσει στο θαυμάσιο πάρκο, να κάνει καγιάκ στο μεγάλο κανάλι και να θαυμάσει τη θάλασσα από το ρουφ γκάρντεν (όπου ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα είναι αποτρεπτικός για να παραμείνεις εκεί πολλή ώρα) μπορεί να καταλάβει τι θα γίνει εκείνη την Πέμπτη. Το ΚΠΙΣΝ πάντως καλεί για περιπάτους, μουσική, γέλια, συγκινήσεις, δημιουργικά προγράμματα, άθληση, αναγνώσεις, με χιλιάδες επισκέπτες, ποδηλάτες, δρομείς, φίλους, ζευγάρια και οικογένειες, παιδικές φωνές και χαμόγελα.

Στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα φιλοξενηθούν αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις σε ένα πρόγραμμα-έκπληξη, ενώ αποσπάσματά του θα αποκαλυφθούν σε επιπλέον σημεία του ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

Πριν από την έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης του έργου. Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, στον Πύργο Βιβλίων και στο Φάρο.

Για τους χώρους των αναμεταδόσεων αλλά και τους επιπλέον χώρους που θα φιλοξενήσουν καλλιτεχνικά δρώμενα δεν απαιτείται προεγγραφή.

Για να εξασφαλίσετε θέση στην αίθουσα της Λυρικής (6 μ.μ.) είναι απαραίτητη η προεγγραφή στο www.SNFCC.org/events. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.