Με την φανέλα της Χαποέλ Ιερουσαλήμ θα αγωνίζεται ως το τέλος της σεζόν ο Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Ο Ιταλός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μιλώντας στα ισραηλινά Μέσα, τόνισε ότι επιθυμία του είναι να αγωνιστεί ξανά και να αποδείξει στη νέα του ομάδα τις πραγματικές του ικανότητες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την νέα του ομάδα:

«Θέλω να αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Η Χαποέλ είναι μια ιδανική κατάσταση για μένα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον κόουτς Πιανιτζιάνι, και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα. Ξέρω πολλούς παίκτες από την Χαποέλ. Έχω παίξει απέναντι στον Ντάισον και τον Κίνσεϊ, ενώ φυσικά όλοι γνωρίζουν τον Στάντεμαϊρ. Ανυπομονώ να τον γνωρίσω».

Για το πώς έφτασαν στη συμφωνία οι δύο πλευρές:

«Οι επαφές με τη Χάποελ, ξεκίνησαν μόλις αποχώρησα από τον Παναθηναϊκό. Παρακολουθούσαν την πολύ καλή παρουσία της ομάδας στο φετινό Eurocup, μέχρι τον αποκλεισμό από την Βαλένθια στα ημιτελικά».

Για τη συμμετοχή του στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ:

«Δεν σκέφτομαι το Ευρωμπάσκετ αυτή τη στιγμή. Θέλω να αποδείξω τι μπορώ να κάνω και με την Χαποέλ έχω μία πολύ καλή ευκαιρία να το κάνω. Είναι νωρίς για να σκέφτομαι το Ευρωμπάσκετ, και προφανώς ρόλο θα διαδραματίσει και η γνώμη του κόουτς Ετόρε Μεσίνα. Τώρα θέλω να ξαναπαίξω, αφού αυτό ξέρω και μου αρέσει να κάνω».