Της Λένας Παγώνη

Λουσμένο στο φως του Αιγαίου το Μουσείο Μπενάκη…
Είναι μια μαγεία η επίσκεψη σε αυτήν την Έκθεση, ένα γαλάζιο και λευκό συνάμα ταξίδι, που δεν μοιάζει νοερό, είναι σα να είσαι εκεί…..
Στα Φηρά, στην Οία, στο Φηροστεφάνι…

Ο ιδρυτής των Αρχείων Θηραϊκών Μελετών Δημ. Τσίτουρας έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια συλλογή 185 έργων τέχνης, με το μοναδικό τοπίο της Σαντορίνης, από Έλληνες με το μοναδικό τοπίο της Σαντορίνης, από Έλληνες ζωγράφους του 20 ου αιώνα.
Όπως ο Ν. Χατζηκυριάκος – Γκίκας, ο Γ. Μόραλης, ο Σπ. Βασιλείου, ο Κ. Τσόκλης, ο Π. Σάμιος…

Στην έκθεση της οδού Πειραιώς (επιμέλεια Στ. Ζάννου), απολαμβάνουμε 84 πίνακες από τη συλλογή, και είναι σα να περπατάμε στα λευκά σοκάκια του νησιού, μαζί με τους επισκέπτες της και τον πανευτυχή οικοδεσπότη, άξιο πολλών συγχαρητηρίων για την Αγάπη του στην ομορφιά, Δημ. Τσίτουρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Με επίμονη δουλειά και δημόσια παρουσία το LIFELINE HELLAS συνεχίζει για 20 χρόνια την προσφορά του σε κρατικά, κυρίως παιδικά νοσοκομεία της Ελλάδας. Ένας ανθρωπιστικός οργανισμός γεμάτος προσφορά του οποίου ιδρύτρια είναι η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, με πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, με πρόεδρο τον Δρ. Ζήση Μπουκουβάλα
και με μια δυναμική παρουσία, τη σύζυγό του Άλκηστι Πρίνου, με την αεικίνητη Νάντια και πολλούς χορηγούς πραγματικά βοηθάνε συναθρώπους, που έχουν ανάγκη.
Αυτό έγινε και σε πρόσφατη εκδήλωση στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά.

ΑΚΡΙΘΑΚΗΣ

Αλλοιωτική, ενδιαφέρουσα η έκθεση του Αλέκη Ακριθάκη (ως το Νοέμβριο) στο Μουσείο Μπενάκη. Με τα έργα του αυτά της δεκαετίας ’60-’70 κυρίως στο Βερολίνο,
καθιερώθηκε ως ανατρεπτικός, ορμητικός καλλιτέχνης της εποχής. Στον κατάλογο της Έκθεσης το κείμενο έχει γράψει ο Κ. Ταχτσής.