Ένα αποχαιρετιστήριο χρονικό των Black Sabbath στους φανατικούς ακροατές τους θα προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο.

Οι ιδρυτές της heavy metal τραγούδησαν το τελευταίο αντίο προς τους φανατικούς οπαδούς τους, στις 4 Φεβρουαρίου στο Μπέρμιγχαμ και ο σκηνοθέτης Ντικ Καράδερς ήταν εκεί για να το κάνει ντοκιμαντέρ. Ο σκηνοθέτης κατέγραψε την τελευταία συναυλία του μέταλ συγκροτήματος στο «σπίτι τους» στο Genting Arena , και θα τα αποδώσει κινηματογραφικά με τίτλο, «The End of the End», τον ερχόμενο Σεπτέμβρη προς τέρψη των χιλιάδων θαυμαστών του συγκροτήματος που δεν είδαν το ”αντίο” τους ζωντανά.

Η ταινία θα περιλαμβάνει αρκετά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια καθώς και ανέκδοτες ιστορίες που αφηγούνται τα ίδια μέλη των Black Sabbath.

«Είναι τόσο δύσκολο να πούμε αντίο στους πιστούς οπαδούς μας (…) Τον πρώτο καιρό ούτε που φανταζόμασταν ότι 49 χρόνια αργότερα θα ήμασταν πάλι εδώ για να δώσουμε την τελευταία συναυλία στο «σπίτι μας», σχολιάζουν τα μέλη του συγκροτήματος στο ντοκιμαντέρ. Ενώ ξεκαθάρισαν ότι αυτή ήταν και η τελευταία τους εμφάνιση
«Τελειώνουμε οριστικά, στο Μπέρμιγχαμ. Δεν θα ξαναμαζευτούμε μετά από πέντε χρόνια αποδίδοντας την επανεμφάνιση σε κάποια απαίτηση του κοινού», είπε ο τραγουδιστής Όζι Όσμπουρν.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες κινηματογραφικές αίθουσες, μέχρι την ημέρα προβολής του ντοκιμαντέρ.