Της Ζωής Τόλη

«Το δικό μας σινεμά», το ολόφρεσκο θεατρικό μιούζικαλ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, που σκηνοθετούν μαζί με τον Φωκά Ευαγγελινό, θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 12 Ιτου Ιούνη, στο ολοκαίνουργιο Άλσος, μετά από 25 χρόνια εγκατάλειψης.

Όπως όλα δείχνουν μία γερή δόση χολιγουντιανού αέρα, εντυπωσιακών εικόνων και ποικίλων ηχοχρωμάτων, θα πλημμυρίσουν το περιβάλλον και θα δημιουργήσουν μοναδικό ενεργειακό πεδίο.

Πρόκειται για πολύ ακριβή παραγωγή που όμοιά της δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα στα θεατρικά δρώμενα, δηλώνουν όσοι από τις συντελεστές έχουν μεγάλη σκηνική πορεία και πείρα στο θεατρικό γίγνεσθαι: 18 ηθοποιοί, 37 τραγούδια, 12μελής, ζωντανή ορχήστρα, 24μελές μπαλέτο, 1000 κοστούμια και 300 περούκες, υπόσχονται δροσερές καλοκαιρινές νύχτες, σε ένα χώρο με τη δική του ιστορία.

Η καλλιτεχνική «επανεκκίνηση» αυτού του χώρου οφείλεται στο μεράκι και την τόλμη του επιχειρηματία Ηλία Μαροσούλη, που αφειδώς στηρίζει αυτό το μεγάλο εγχείρημα, στο κέντρο της πόλης που ξαναζωντανεύει σε μη τοξικό πια περιβάλλον.

Κομψά και λειτουργικά σκηνικά Αθανασία Σμαραγδή, καταπληκτικά κοστούμια Έβελυν Σιούπη, εναρμονισμένοι φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ, επαγγελματικό βίντεο Κάρολος Πορφύρης, κατάλληλη ενορχηστρωτική επιμέλεια Γιώργος Ζαχαρίου.
Κινηματογραφικός σύμβουλος ο ειδήμων του είδους Ιάσονας Τριανταφυλλίδης.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Κατερίνα Λέχου, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος Χρανιώτης, Σύλβια Δελικούρα, Παρθένα Χοροζίδου, Ευγενία Σαμαρά, Μαριλού Κατσαφάδου, Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας, Γιάννης Ρούσος, Δημήτρης Γαλάνης. Σε ξεχωριστούς ρόλους οι Πηνελόπη Πιτσούλη, Ελένη Γερασιμίδου και Γιώργος Κωνσταντίνου. Ένας θίασος με καταξιωμένα ονόματα στο χώρο, αλλά και νεότεροι ηθοποιοί που έχουν καταγράψει αξιοπρόσεκτα δείγματα προσφοράς στην υποκριτική τέχνη.

Πρόζα, κίνηση, χορός, τραγούδι, θα μας μεταφέρουν κάμποσα χρόνια πίσω, στην εποχή του Φιλοποίμενα Φίνου, του Νίκου Τσιφόρου, του Αλέκου Σακελλάριου, του Γιάννη Δαλιανίδη. Μία μαγική εποχή, γοητευτική, με την ιδιαίτερη αισθητική της, πηγή πληροφοριών του τότε κοινωνικού ιστού.Όλοι οι συντελεστές με ταλέντο, ενθουσιασμό και εργατικότητα, μετατρέπουν την εντύπωση μιας εν δυνάμει επιτυχίας, σε πεποίθηση μιας αυθεντικής, ψυχαγωγικής παράστασης, που θα βάλει τη δική της πινελιά στο θεατρικό καμβά του φετεινού καλοκαιριού.