Ο Ζαρντίμ ανέβασε τη Μονακό προκλητικά με τα «τρίτα» κόντρα στην Παρί και αυτή τους σκόρπισε με πεντάρα στον ημιτελικό κυπέλλου.

Η Παρί Σεν Ζερμέν λοιπόν πέρασε και πάλι στον τελικό κυπέλλου Γαλλίας πολύ πιο εύκολα απ’ ότι θα φανταζόταν κανείς. Ο ημιτελικός έγινε στην έδρα της, και ο Ζαρντίμ είχε προαναγγείλει οτι δε θα παίξει με βασικούς γιατί απλώς πρωτάθλημα και τσάμπιονς λιγκ είναι σημαντικότερα!

Άφησε εκτός αποστολής Φαλκάο, Εμπαπέ, Γκλίκ, Λεμάρ, Μπακαγιόκο και εκτός 11αδας τους Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Τουρέ, Σίλβα, Ντιράρ. Μάλιστα τους δυο μοναδικούς βασικούς που είχε ( Ζερμέν, Ράτζι) τους έκανε αλλαγή στο 60′, παίζοντας πραγματικά με την Κ21 των ακαδημιών ! Μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας του ήταν 19.5 ετών!

Ο γηπεδούχος Έμερι  απάντησε στο σνομπάρισμα του Ζαρντίμ βάζοντας όλους τους βασικούς και το αποτελέσματα ήταν το αναμενόμενο. Μέχρι το 20λεπτο ήταν ισορροπημένο το ματς. Ηρθε όμως το λάθος του Ντε Σάνκτις στο 26′ και ο Ντράξλερ άνοιξε το σκoρ σε κενή εστία. Μετά τους πήρε ο κατήφορος, με 20-5 τελικές και 70-30 % κατοχή. Στο 30′ το 2-0 με τακουνιά του Καβάνι από ασίστ Ντι Μαρία. Στο 50′ 3-0 με αυτογκόλ του Εμπαέ. Στο 52′ ο Ματουίντί και στο 90′ ο Μαρκίνιος έγραψαν το τελικό 5-0.

 

Η Παρί θα βρει στον τελικό της 27ης Μαΐου την Ανζέ. Μετά την 4άρα στο Λιγκ Καπ και την 5αρα στο κύπελλο η Παρί πάει φουλ για νταμπλ. Η Μονακό έχει τα φόντα να πάρει το πρωτάθλημα όπως είχαμε πει προχθές, για να δούμε όμως μήπως η τύχη τους γυρίσει την πλάτη. Επόμενη αγωνιστική : Μονακό – Τουλούζ και Νίς- Παρί.