Η Μπάρτσα άστραψε 7 φορές την κακομοίρα την Οσασούνα. Άλλες 6 βρόντηξε η Ρεάλ στην Κορούνια και η μάχη του τίτλου τώρα κορυφώνεται.

Για το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα δεν χρειάζεται βέβαια να γίνει κάποια ανάλυση, απλώς μια παρατήρηση και ένα χαϊλάιτ. Το ημίχρονο έκλεισε ήρεμα και γλυκά με 2-0 για τους γηπεδούχους (Μέσι 12′, Γκόμεζ 30′). Στο 48′ η Οσασούνα τόλμησε να μειώσει με το υπέροχο φάουλ του Ρομπέρτο Τόρες. Έτσι λοιπόν η Μπάρτσα ξανάβαλε μπρος τις μηχανές και πέτυχε 4 γκολ σε 10 λεπτά ( Γκόμεζ 57′, Μέσι 61′, Αλκάθερ 64′, Μασεράνο 67′).

Το χαϊλάιτ αφορά λοιπόν στο 6-1 του Μασεράνο με πέναλτι. Ο Αργεντινός δεν είχε βάλει ποτέ γκολ με την Μπάρτσα σε 318 ματς και έτσι οι συμπαίκτες του, τον τράβηξαν απ΄την άμυνα για να βάλει επιτέλους ένα. Εκείνος ξετίναξε τα δίχτυα και όλοι το πανηγύρισαν έξαλλα. Αυτοί δε που κάθονταν στον πάγκο, λύθηκαν απ΄τα γέλια τους. Το τελικό 7-1 και πάλι ο Αλκάθερ και έτσι η ομάδα της Παμπλόνα υποβιβάστηκε οριστικά στην δεύτερη κατηγορία και πάλι.

 

 

Στα 1100 χιλιόμευτρα δυτικά της Βαρκελώνης, στη Γαλικία, η Ρεάλ ζήλεψε την Μπάρτσα και δε χαρίστηκε στη Λα Κορούνια. Ο Ζιντάν έριξε και πάλι στη μάχη τη δεύτερη ομάδα (εξαίρεση ο Μαρσέλο) που απέδωσε και πάλι τα μέγιστα. Πολύ ορμητικό το ξεκίνημα των merengues που προηγήθηκαν με τη σέντρα στο 1′ με τον Μοράτα.

Ο Χάμες το 0-2 στο 14′ με ασίστ Βάσκεθ. Μείωσε ο Αντόνε στο 35′ αλλά ο Βάσκεθ πέτυχε το 1-3 στο 44′ και τελείωσε το ματς. Μετά άρχισε το πάρτι και η Ρεάλ σκόραρε αυστηρά κάθε έντεκα λεπτά με Χάμες (66′), Ίσκο (77′), Κασεμίρο (88′). Ο Χοσέλου είχε κάνει το 2-5 με ωραία κεφαλιά (84′).

 

 

Οι δυο γίγαντες της Ισπανίας παραμένουν ισόβαθμοι με τους πρωτευουσιάνους να έχουν μονίμως ένα ματς λιγότερο. Την επόμενη αγωνιστική η Ρεάλ υποδέχεται την “επάρατη” Βαλένθια που της στέρησε με σατανική ακρίβεια τα πρωταθλήματα του 2014 και 2015 με δυο ισοπαλίες καρμπόν 2-2 μέσα στο Μπερναμπέου. Επίσης το Σάββατο η Μπάρτσα φιλοξενείται στην έδρα της Εσπανιόλ που της στέρησε το πρωτάθλημα πριν 10 χρόνια με ισοπαλία στο τελευταίο λεπτό της έσχατης αγωνιστικής.

 

Υπόλοιπα αποτελέσματα 34ης αγ.:

ΧΙΧΟΝ 1-1 ΕΣΠΑΝΙΟΛ

ΓΡΑΝΑΔΑ 0-2 ΜΑΛΑΓΑ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. 0-1 ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ 2-3 ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ

ΛΕΓΑΝΕΣ 3-0 ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ

Βαθμολογία: