Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ ως υπεύθυνοι για βανδαλισμούς σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και επικυρωτικά μηχανήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκε τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις επτά δρομολογίων λεωφορείων στα οποία έχουν καταγραφεί φθορές επικυρωτικών μηχανημάτων.

Ένα από τα δρομολόγια ήταν της γραμμής 822 Νέα Ζωή-Αγ. Αντώνιος, στο οποίο οι άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές σε δύο μηχανήματα, λίγο πριν από τη σύλληψη των τριών ατόμων.

Οι συλλήψεις του 39χρονου και των δύο 23χρονων έγινε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που αναζητούσαν τα άτομα βανδαλισμών στα επικυρωτικά μηχανήματα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στο Περιστέρι. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σημείο των φθορών έξω από τα 13ο και 33ο Δημοτικά Σχολεία Περιστερίου, εντοπίστηκαν οι τρεις ύποπτοι να κάνουν γκράφιτι με σπρέι στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος.

Μετά την προσαγωγή τους, στο σπίτι του 39χρονου βρέθηκαν ξύλινα κοντάρια, έντυπο αναρχικό υλικό, τρία σφυριά, ένα καλέμι, δύο σπρέι χρώματος, ενώ στο σπίτι ενός εκ των 23χρονων κατασχέθηκαν ένα πιστόλι φωτοβολίδων, πτυσσόμενο κλομπ, ένα αστέρι νίντζα, κροτίδες και αθύρματα.

Στο τετράδιο με τα δρομολόγια των ΜΜΜ, στα οποία είχαν καταγραφεί φθορές σε επικυρωτικά μηχανήματα, υπήρχε και σημείωση με τη διεύθυνση του σχολικού συγκροτήματος που έκαναν γκράφιτι. Οι νεαροί φέρεται να αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε φθορές επικυρωτικών μηχανημάτων και προβάλλουν ως άλλοθι ότι στο σχολείο κατευθύνθηκαν με ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση οδηγήθηκαν χθες για να δικαστούν, ωστόσο η δίκη τους αναβλήθηκε και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.