Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, αποκάλυψε πως η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει να ασχολείται με το franchise του Star Wars για αρκετά χρόνια μετά το Episode IX, ενώ αποκάλυψε και μερικά νέα στοιχεία σχετικά με το «Han Solo» και το «The Last Jedi».

Όπως δημοσίευσε το Variety, μιλώντας στο συνέδριο τεχνολογίας USC, ο Bob Iger, οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την εταιρεία μέχρι το 2019,  αποκάλυψε πως η Disney σκοπεύει να κυκλοφορήσει αρκετές ταινίες βασισμένες στον κόσμο του Star Wars, μετά το Episode IX. Βέβαια αν αυτό σημαίνει πως θα υπάρξει μια καινούργια τριλογία ή αν πρόκειται για stand – alone ταινίες, παραμένει άγνωστο.

«Όταν η Disney αγόρασε την Lucasfilm, αρχικά είχε οραματιστεί τρεις νέες ταινίες. Τώρα όμως η δημιουργική ομάδα της εταιρείας δουλεύει πάνω σε αρκετές ιστορίες στο σύμπαν του Star Wars, οι οποίες θα πάνε μετά το Episode IX. Σύμφωνα με την ομάδα μας, ίσως να μιλάμε για ακόμα μια δεκαετία ιστοριών», δήλωσε ο Bob Iger.

Σχετικά με το «Episode VIII: The Last Jedi» δήλωσε πως η εταιρεία δεν πρόκειται να κόψει κάποια σκηνή της Carrie Fisher, αλλά και πως δεν πρόκειται να γυρίσουν κάποιες νέες σκηνές για την ταινία, «ανασταίνοντας» ψηφιακά τη Leia.

«Δεν θα κάνουμε καμία αλλαγή στο Episode VIII, ώστε να αλλάξουμε τις σκηνές της Carrie, λόγω του θανάτου της. Οι σκηνές της παραμένουν όπως τις γύρισε. Στο Rogue One φέραμε πίσω κάποιους χαρακτήρες χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία. Δεν θα το κάνουμε αυτό με την Carrie». Υπενθυμίζουμε πως αρχικά η Carrie Fisher θα είχε ένα σημαντικό ρόλο στο Episode IX, αλλά το τι τελικά θα συμβεί με το χαρακτήρα της πριγκίπισσας Leia, θα το μάθουμε λογικά μετά την κυκλοφορία του Episode VIII.

Επίσης ο Iger αποκάλυψε και μερικά πράγματα για την επερχόμενη ταινία του Han Solo, επιβεβαιώνοντας της φήμες που ήθελαν να δούμε το πώς ο Han απέκτησε το Millennium Falcon. Σχετικά με την ταινία δήλωσε: «Ο Han στην ταινία θα είναι μεταξύ 18 έως 24 χρόνων. Η ταινία θα περιλαμβάνει το πώς απέκτησε ένα συγκεκριμένο σκάφος, το πώς συνάντησε ένα συγκεκριμένο Wookie και το πώς έκτισε τη φήμη του».

Ο Bob Iger δεν ήταν ο μόνος ο οποίος έκανε αποκαλύψεις για το Han Solo, καθώς ο ηθοποιός Woody Harrelson, μιλώντας στο «The Tonight’s Show» και στον Jimmy Fallon, αποκάλυψε πως ο χαρακτήρας του στην ταινία θα ονομάζεται Beckett και θα είναι ο μέντορας του νεαρού Han.

Το «Han Solo» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2018, αν και κυκλοφορούν φήμες πως μπορεί να μεταφερθεί για τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.