Άρχισαν οι προετοιμασίες του ​​​​Συνεδρίου για την Γαλάζια Ανάπτυξη που θα διοργανωθεί στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης στις 24 Οκτωβρίου 2022.

Το Συνέδριο θα δώσει τη δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σημασία της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας και τα αποτελέσματά της σε θέματα που σχετίζονται με τις προτεραιότητες του Πυλώνα για την Γαλάζια Ανάπτυξη της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Επίσης, γίνεται σε μια χρονική στιγμή, στην οποία ο Πυλώνας για την Γαλάζια Ανάπτυξη της EUSAIR αναζητά τρόπους με τους οποίους θα εκμεταλλευτεί την πρόοδο στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της καινοτομίας, ενσωματώνοντας τα αποτελέσματά τους σε προτάσεις και ιδέες έργων που θα υλοποιηθούν και θα χρηματοδοτηθούν από το EUSAIR Facility Point Strategic Project​ ή από άλλη πηγή χρηματοδότησης.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νέα μέτρα και νέους στόχους μέσα στο αντίστοιχο νομικό πλαίσιο, ενώ και η νέα προγραμματική περίοδος 2021-2027 έχει ήδη αρχίσει. Η διαδικασία δημιουργίας ενός συγκεκριμένου πλαισίου υλοποίησης της Στρατηγικής της Μακροπεριφέρειας EUSAIR και η αναβάθμιση του ρόλου και της αξίας του στα επόμενα χρόνια, είναι γεγονός με μεγάλο ενδιαφέρον και σημασία για την γαλάζια οικονομία.

Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για εξερεύνηση και συζήτηση για την σπουδαιότητα της γαλάζιας οικονομίας, της δικτύωσης με συντελεστές της γαλάζιας ανάπτυξης καθώς και της προετοιμασίας γαλάζιων έργων μέσα στο πλαίσιο της EUSAIR, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο.

Το Συνέδριο θα διαρκέσει μία ημέρα και θα διοργανωθεί στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, την Δευτέρα 24/10/2022 από τις 09:00 έως τις 17:00. Θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι Ερευνητικών Ιδρυμάτων και ακαδημαϊκοί οι οποίοι θα συνεισφέρουν επίκαιρα επιστημονικά αποτελέσματα στους τομείς της βιοτεχνολογίας, της αλιείας και των θαλάσσιων υπηρεσιών, φέρνοντας σε επαφή τον ακαδημαϊκό/ερευνητικό χώρο με βασικούς φορείς υλοποίησης της EUSAIR με σκοπό την ανάδειξη απτών προτάσεων έργων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Η συμμετοχή στο Συνέδριο για την Γαλάζια Ανάπτυξη είναι δωρεάν. Για την εγγραφή/συμμετοχή πατήστε εδώ.​

Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων