Σε τραγωδία εξελίχθηκε το ερασιτεχνικό ψάρεμα για τρεις φίλους Ροδίτες, 72, 67 και 64 ετών, χθες το βράδυ. Η βάρκα τους πήρε νερά, ναυάγησαν και σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν νεκροί σε βραχώδη ακτή στο ακρωτήρι Πρασονήσι, στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Οι τρεις φίλοι είχαν πάει για ψάρεμα γύρω στις 10 χθες το βράδυ και λίγο μετά επικοινώνησαν με συγγενικά τους πρόσωπα ζητώντας βοήθεια, καθώς η βάρκα τους παρουσίαζε πρόβλημα..

Αμέσως οι συγγενείς ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και σε ελάχιστα λεπτά απογειώθηκε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα το οποίο ξεκίνησε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εκδόθηκε επίσης και έκτακτο σήμα αναζήτησης των ατόμων και της συγκεκριμένης λέμβου, προς όλα τα παραπλέοντα σκάφη νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν πολύ καλές και αυτό έδωσε αρχικά ελπίδες για να εντοπιστούν σώοι. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τους αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος και ενημερώθηκε για την τραγική κατάληξη των ερευνών.
Για τις συνθήκες του περιστατικού ξεκίνησε έρευνα το Λιμενικό Σώμα.