Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για ανεπίτρεπτη ενέργεια προώθησης ιδεολογίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο χρυσαυγίτης βουλευτής πλησίασε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας για να τους δώσει το υλικό που είχε μέσα σε σακούλες. Τότε, εντοπίστηκε από τη φρουρά της Βουλής, η οποία του πήρε το υλικό, του επισήμανε ότι απαγορεύεται να προβεί στη διανομή του και του ζήτησε να απομακρυνθεί.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε σήμερα το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ηλίας Παναγιώταρος: Πολύ φασαρία για το τίποτα

Σε επικοινωνία με τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ανέφερε πως τα άτομα στα οποία έδωσε υλικό ήταν γνωστοί του, από την εκλογική του περιφέρεια στην Πέλλα. Δεν είχε την διάσταση που έδωσε ο Τύπος.

Επίσης με αφορμή την πρωινή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ.Μεσογείων, την απέδωσε σε γνωστή αναρχική ομάδα και καυτηρίασε την αδράνεια του υπουργού Δημ.Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.