Άλλες δύο ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, θα παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος κυρίως για προληπτικούς λόγους όπως ενημέρωσαν οι διευθυντές της κλινικής.

«Είναι σταθερή η κατάστασή του, είναι πολύ καλά, έχει αποσωληνωθεί. Θα τον κρατήσουμε για δύο ημέρες στη ΜΕΘ, αμέσως μετά όταν δούμε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή θα τον πάμε σε δωμάτιο. Έχει δική του αναπνοή και δεν χρειάζεται να φορά ούτε μάσκα», είπαν.

Όσον αφορά το βαρύτερο από τα τραύματά του στο δεξιό μηρό,  οι γιατροί είπαν ότι είναι βαθύ και έχει φτάσει μέχρι τους μύες και θα αντιμετωπιστεί πλέον με συνεχείς αλλαγές.

Περιγράφοντας τα πρώτα λεπτά μετά την διακομιδή του πρώην πρωθυπουργού στο νοσοκομείο είπαν ότι «ήταν πολύ αγχωμένος, του είπαμε ότι όλα θα πάνε καλά, του εξηγήσαμε ότι θα καθαρίσουμε την πληγή με γενική νάρκωση. Όταν ξύπνησε ήταν πολύ ήρεμος και μας είπε ότι έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν».

Οι δυο συνοδοί του Λουκά Παπαδήμου πήραν εξιτήριο καθώς αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία μικροτραύματα τους καθώς και το μικρό πρόβλημα ακοής που αντιμετώπιζε ο ένας  από αυτούς.