Μετα το νικηφόρο ξεκίνημα , χθες το βράδυ (16/8), του Ολυμπιακού που με ανατροπή κέρδισε την Ριέκα 2-1 για τα προκριματικά του τσάμπιονς Λίγκ, σήμερα οι 3 ελληνικές ομάδες μας ευελπιστούν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί.

Τρεις ελληνικές ομάδες δίνουν απόψε την πρώτη μάχη για την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο την Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:30), με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να χρίζει φαβορί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση την ομάδα του. Ο τεχνικός των “πρασίνων” αναμένεται να χρησιμοποιήσει πάνω-κάτω την ίδια ενδεκάδα με το ματς κόντρα στην Γκαμπάλα. Θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Βλαχοδήμος, ενώ η αμυντική γραμμή θα αποτελείται από Μολέδο, Κουτρουμπή, Χουλτ και Ρέις ή Κολοβέτσιο. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ, Καμπέσας. Πίσω από τον Μολίνς, ο οποίος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην επίθεση, θα παίξει ένας εκ των Λουτσιάνο και Άλτμαν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών για την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπριζ (21:45), επιζητώντας τη νίκη στο Βέλγιο. Ο τεχνικός της “Ένωσης” προσανατολίζεται σε σχήμα 4-3-3, με τους: Ανέστη – Μπακάκη, Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λόπες – Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλο – Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο, Κλωναρίδη.

Με το δεξί θέλει να ξεκινήσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν υποτιμάει τη σουηδική Έστερσουντ στο ματς της Τούμπας (21:00). Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανότερη ενδεκάδα θα αποτελείται από: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ, Μακ, Πρίγιοβιτς.