“Δεν είναι αμαρτία να σκοτώσεις μη Μουσουλμάνο”, αναφέρουν ιμάμηδες.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της παγκόσμιας κοινότητας εναντίον των παικτών της Σαουδικής Αραβίας που δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη “Daily Mail” , ο ιμάμης Μοχαμάντ Ταουιντί ήταν αυτός που προέτρεψε την αποστολή της Σαουδικής Αραβίας να μην συμμετάσχει στην απότιση φόρου τιμής,στην αναμέτρηση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με την Αυστραλία. Ο Ταουιντί υποστηρίζει ότι είναι “ψέμα” πώς η μουσουλμανική κουλτούρα δεν περιλαμβάνει το ενός λεπτού σιγή στη μνήμη θυμάτων και υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που τα μέλη της αποστολής δεν συμμετείχαν στη διαδικασία, αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές.

“Δεν σταμάτησαν για ένα λεπτό διότι σύμφωνα με τον Ουαχαμπισμό (σ.σ. κλάδος του σουνιτικού Ισλάμ) που κυριαρχεί στη Σαουδική Αραβία, δεν είναι λάθος ή αμαρτία για έναν Μουσουλμάνο να σκοτώσει έναν μη Μουσουλμάνο. Η απάντηση (σ.σ. των Αυστραλών) υποστηρίζει ότι στη μουσουλμανική κουλτούρα δεν μνημονεύουν τους νεκρούς με ενός λεπτού σιγή. Είναι ψέμα”.

Ο σεΐχης Ταουιντί συνεχίζει αναφέροντας ότι “στα μάτια τους, οι δράστες είναι μάρτυρες που πρόκειται να πάνε στον παράδεισο. Και εάν κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, είναι ενάντια στους Μουσουλμάνους αδερφούς που πάλεψαν για την τζιχάντ και πολέμησαν τους ‘άπιστους'”.

Κατέληξε δε ότι εάν επέστρεφαν συμμετέχοντας στη διαδικασία, θα τους “γελοιοποιούσαν”, αλλά διευκρίνισε ότι αυτή ίσως να μην είναι η άποψη όλων των παικτών της Σαουδικής Αραβίας.

https://https://www.youtube.com/watch?v=3KDCSvVxR_E