Το BBC ετοιμάζει ταινία βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Ian McEwan, «The Child in Time», το οποίο κυκλοφόρησε το 1987, με τον Benedict Cumberbatch να  πρωταγωνιστεί.

Ο Cumberbatch εκτός από πρωταγωνιστής θα είναι και εκτελεστικός παραγωγός, ενώ η 90λεπτη ταινία θα είναι μια συμπαραγωγή των Pinewood Television, SunnyMarch TV και Masterpiece. Το σενάριο της ταινίας θα αναλάβει ο Stephen Butchard, ενώ τη σκηνοθεσία ο Julian Farino.

Ο Benedict Cumberbatch θα έχει το ρόλο του Stephen Lewis, ενός συγγραφέα παιδικών βιβλίων, του οποίου ο γάμος καταστρέφεται μετά το χαμό της κόρης του, Kate. Ο θάνατος αυτός θα διαλύσει τη σχέση του με τη γυναίκα του, καθώς θα ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια για να ξεπεράσουν τη θλίψη τους. Ανέλπιστα όμως με το πέρασμα του χρόνου, η ελπίδα θα επιστρέψει και θα θριαμβεύσει.

Ο Cumberbatch δήλωσε: «Διάβασα το βιβλίο πριν πολλά χρόνια και μου έμεινε. Μόνο ο Ian McEwan θα μπορούσε να αφηγηθεί μια τέτοια ιστορία με ειλικρίνεια. Είμαι περήφανος που το “The Child in Time” θα είναι η πρώτη παραγωγή της SunnyMarch TV».

Η Helen Gregory, Creative Director της Pinewood Television, συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα ζωντανέψουμε στη μικρή οθόνη τη μεταφορά του “The Child In Time” και θα συνεργαστούμε με μεγάλα αστέρια, όπως ο Benedict Cumberbatch και ο Julian Farino».

Με τη σειρά του ο Ian McEwan δήλωσε: «Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή στο να βλέπω τη νουβέλα μου στα χέρια μιας τόσο ικανής ομάδας. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την ερμηνεία του Cumberbatch στην κινηματογραφική μεταφορά του Atonement. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις έναν τόσο καλό ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο του “The Child In Time”».