Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο αθλητής ΑμεΑ του στίβου Γιώργος Κωστάκης, μέλος της Παραολυμπιακής του Ρίο. Ο έλεγχος έγινε στις 2 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει η ομάδα γα τη Βραζιλία.

Ο Γιώργος Κωστάκης μεταξύ άλλων είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2014 στα αγωνίσματα του τριπλούν και του άλματος εις μήκος, ενώ το 2015 κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κατάρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) ο Έλληνας αθλητής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Το Δ.Σ. του ΕΣΚΑΝ, σε εφαρμογή των νέων διατάξεων του νόμου 4373/2016 (ΦΕΚ49 Α΄/1-4-2016), επιβάλλει στον αθλητή ΑμεΑ, Γεώργιο Κωστάκη, την ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα, διάρκειας τεσσάρων (4) ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η παράβαση έλαβε χώρα μετά από σχετικό έλεγχο του ΕΣΚΑΝ στις 2-7-2016, λίγο πριν τη διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, και ενώ ο αθλητής επρόκειτο να λάβει μέρος στους Αγώνες εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Δεν του επιβλήθηκε η βαρύτερη ποινή (ισόβιος αποκλεισμός) διότι δεν είναι υπότροπος».