Επεισοδιακή ήταν η άφιξη 200 οπαδών της Σάλκε στη Θεσσαλονίκη για να δουν τον αγώνα της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ, για το Europa League. Με το καλημέρα επιτέθηκαν σε διμοιρία της Αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, γύρω στη 01:00 οι Γερμανοί κινήθηκαν μαζικά από την οδό Μοναστηρίου προς τα Λαδάδικα και κατά την επιστροφή τους επιτέθηκαν με γυάλινα μπουκάλια και πέτρες σε διμοιρία της ΔΑΕΘ, που ήταν σε επιφυλακή στην πλατεία Δημοκρατίας, με την αντίδραση των αστυνομικών να προκαλεί ένταση για μερικά λεπτά.

Πάντως, δεν έχει προκύψει κάποια πληροφορία για προσαγωγές ή συλλήψεις. Έπειτα και από το παραπάνω συμβάν, τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την πόλη θα είναι δρακόντεια, καθώς υπάρχουν φήμες ότι ανάμεσα στους 1.500 φίλους της Σάλκε που θα βρεθούν στην Τούμπα ενδέχεται να βρίσκονται και οπαδοί της Βαρντάρ Σκοπίων, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Οι Γερμανοί θα συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο στις 17:00 και αφού περάσουν από σωματικό έλεγχο θα μεταβούν με τουριστικά λεωφορεία στην Τούμπα υπό την εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων.