Στον αέρα τίναξε τη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη Τεχνόπολη στο Γκάζι η Ζωή Κωνσταντοπούλου με μια χειμαρρώδης επίθεση προς την επίτροπο Κορίνα Κρέτσου(C.Cretu)

Το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, η αμηχανία των οποίων ήταν έκδηλη.

Τη συζήτηση  συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρία Σαράφογλου και σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης.

 

Κεντρικό θέμα ήταν: Ευκαιρίες και προκλήσεις για επενδύσεις με Ευρωπαϊκούς πόρους (ΕΣΠΑ 2014-2020)

Το Μέλλον της Ευρώπης (Λευκή Βίβλος Προέδρου Juncker)

Το θερμό επεισόδιο προκλήθηκε όταν η κ.Κωνσταντοπούλου ζητούσε επίμονα το λόγο και όταν τον πήρε, ποιος είδε το Θεό και δεν φοβήθηκε. Άρχισε να κατηγορεί την Ε.Ε. για επιβολή δικτατορίας στη χώρα μετά την περιβόητη 5η Ιουλίου(δημοψήφισμα).

Η ένταση και το ύφος της Ζωής προκάλεσαν την αντίδραση της επιτρόπου που σηκώθηκε από την καρέκλα της και σημείωσε πως δεν φταίει η Κομισιόν για την πορεία της Ελλάδας.

Μάλιστα υπογράμμισε «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για τη χώρα σας και αν δεν σας αρέσει έλάτε στη Ρουμανία να δείτε πως ζουν οι άνθρωποι.».

Η κ.Κωνσταντοπούλου αποχώρησε χωρίς να δώσει συνέχεια στο διάλογο.απαξίωσε πλήρως τον όλο διάλογο.