Το κτήριο του Ωδείου Αθηνών (πλάι στο Λύκειο του Αριστοτέλη) παρέμενε για χρόνια (εσωτερικά τουλάχιστον) ημιτελές και ήταν η μεγάλη γκρίνια όσων αναλάμβαναν την διεύθυνση του Ωδείου προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Το έργο αυτό  τώρα που συμπληρώνονται  τα πρώτα  150 χρόνια από την ίδρυση του Ωδείου ολοκληρώνεται.

ήμερα, πήγαν και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Το έργο αυτό δεν θα γινόταν αν η Περιφέρεια Αττικής δεν το ενέτασε  στο ΕΣΠΑ  2014-2020 με προϋπολογισμό 7 εκ. Ευρώ. Οι εργασίες προβλέπουν την αποπεράτωση του αμφιθεάτρου δυναμικότητας 600 θέσεων, που εκκρεμούσε χρόνια, μαζί με τους βοηθητικούς χώρους και του υπόγειου πειραματικού πολυχώρου τύπου black box δυναμικότητας 200 θέσεων, το οποίο θα μπορεί πρόσθετα να μετατρέπεται εύκολα σε 4 συνεδριακές αίθουσες με δυνατότητες συνένωσής τους.

Παράλληλα προβλέπεται η αποπεράτωση των ευρύχωρων φουαγιέ και η διαμόρφωσή τους σε χώρους εκθέσεων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, η μετατροπή του ισογείου προς την οδό Ρηγίλλης σε cafe και χώρο εστίασης για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών/χρηστών των χώρων του Ωδείου, η διαμόρφωση του β υπογείου της βόρειας πλευράς σε κέντρο μουσικής τεχνολογίας, χώρο υποστήριξης της νεανικής πολιτισμικής επιχειρηματικότητας και χώρο ανάπτυξης του distance learning στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κατά την επίσκεψη του στο Ωδείο, υπέγραψε την τροποποιητική πράξη πρόσθετης χρηματοδότησης του έργου, ύψους 790.000 ευρώ, με στόχο τη ψηφιοποίηση και αρχειοθέτηση του πολύτιμου Ιστορικού Αρχείου του Ωδείου, ο όγκος του οποίου ανέρχεται σε 830.000 σελίδες.