Εκφράζοντες την αμέριστη συμπαράστασή τους στα θύματα κακοποίησης που με θάρρος αποκαλύπτουν και καταγγέλλουν, οι εκπρόσωποι των Δραματικών Σχολών συνέταξαν τον δικό τους κώδικα δεοντολογίας και τον κατέθεσαν στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Το σωματείο Ανωτάτων Δραματικών Σχολών  βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία τόσο με το ΣΕΗ, όσο και με το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχουμε μελετήσει κανονισμούς που ισχύουν σε σχολές του εξωτερικού, και ήδη συντάσσουμε κώδικα δεοντολογίας για τις Ανώτερες Δραματικές Σχολές. Η κατάχρηση εξουσίας, που οδηγεί σε κακοποιητική συμπεριφορά, προσβολή της προσωπικότητας ή σεξουαλική παρενόχληση είναι απαράδεκτη και δεν έχει καμιά θέση στο χώρο της Τέχνης και της Θεατρικής Εκπαίδευσης. Ηθοποιοί και σπουδαστές δεν πρέπει να την υφίστανται με την επίφαση υποτιθέμενης προώθησης καριέρας.

  • Το σωματείο επίσης των Ανώτερων Δραματικών Σχολών είναι σε θέση να έρχεται σε επαφή με ενδιαφερόμενους και να πληροφορεί με ακρίβεια για θέματα νομοθεσίας, δημοσίου διαλόγου, κρατικών αποφάσεων, μιας και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο για όλα τα θέματα της Δραματικής εκπαίδευσης.        
  • Μετά από συνομιλίες με το ΥΠΠΟΑ έχουμε διαβεβαίωση ότι οι σπουδές θα ολοκληρωθούν με παράταση του ακαδημαϊκού έτους ανάλογα με τον προγραμματισμό σπουδών της κάθε σχολής.
  • Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άμεση επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας των σχολώνμε μέτρα ασφαλείας, όπως γίνεται με άλλες καλλιτεχνικές δράσεις. 
  • Τασσόμαστε υπέρ  της οικονομικής ενίσχυσης των σπουδαστών μας από το κράτος.
  • Ζητάμε  την παραχώρηση ανοιχτών αδειοδοτημένων χώρων για τη διεξαγωγή μαθημάτων» 
  • Τέλος το  σωματείο τους στο οποίο μετέχουν οι περισσότερες εν ενεργεία δραματικές σχολές της χώρας, κάλεσε το Υπουργείο και το ΣΕΗ σε άμεση έναρξη διαβούλευσης για την περιφρούρηση του επαγγέλματος και των σπουδών, με την επαναφορά της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή οριοθέτησης και διασφάλισης του επαγγέλματος του ηθοποιού, άμεσα συνδεδεμένης με την ανάγκη έγκυρης και υπεύθυνης εκπαίδευσης.