Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης απέστειλε απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τον χειρισμό που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία μελών της ομάδας Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής και εν γένει για τα ζητήματα ασφάλειας του Μεγάρου της Βουλής.

«Πέραν της ανάγκης να υπάρχει πραγματική ενημέρωση και όχι μόνο μέσω σχετικών δημοσιευμάτων, είναι κοινή συνείδηση ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα γενικευμένης ή και μερικής ανομίας μέσα στο λαό μας και ότι η δημοκρατία δοκιμάζεται και ενισχύεται με τις πράξεις και τις παραλείψεις όλων μας, τόσο στην πολιτική όσο και μέσα στην κοινωνία, τον ευρύτερο δημόσιο χώρο και τις μαζικές κινητοποιήσεις των πολιτών», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής στον πρόεδρο της ΝΔ.
«Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής αντίληψης, θεωρώ ευθύνη και υποχρέωσή μου να πολιτεύομαι για όσο διάστημα είμαι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ενισχύοντας τον θεσμικό ρόλο του αξιώματος. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι όλοι κρινόμαστε για όλα και ιδιαίτερα για την προσήλωση μας στη δημοκρατία και την αποφυγή διχαστικών και αυταρχικών πράξεων και αντιλήψεων. Επιπροσθέτως δε, επισημαίνω ότι, τα ζητήματα ασφαλείας της Βουλής δεν πρέπει να αποτελούν μέρος επικοινωνιακών χειρισμών της πολιτικής ατζέντας των κομμάτων» καταλήγει στην επιστολή του ο Ν. Βούτσης

Η απάντηση της ΝΔ

 «Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στην τρισέλιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις, που έπραξαν το αυτονόητο: Να συλλάβουν τους Ρουβίκωνες. Εξ αντικειμένου, με τη στάση του, διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και προκαλούν την κοινωνία».