Η Θέμις Μαρσέλλου, διασκεύασε και σκηνοθέτησε το έργο των Νεοζηλανδών Στίβενσον Σινκλέρ και Άντονι ΜακΚάρτεν που διακρίνεται για το χιούμορ, τις ανατροπές, το ρυθμό και το αβίαστο γέλιο.
Οι «Άντρες με τα όλα τους», είναι μια αυθεντική πρόταση για πραγματική διασκέδαση, με τη διανομή των ηθοποιών να αλωνίζουν πάνω στη σκηνή, κάνοντας το κοινό να σπαρταράει από ευεξία, κέφι, ευθυμία και χαρά.
Η υπόθεση αφορά στο αδιέξοδο που περιήλθαν οι άντρες μιας γειτονιάς στην Αθήνα, ύστερα από την δίχρονη επιδημία και τη συνακόλουθη κρίση, και πώς αποφασίζουν να αλλάξουν τη μοίρα τους, από την σκληρή ανεργία στην στριπτιζάδικη περφόρμανς, στο bar, ενός από την ομάδα τους.
Ερμηνείες:
Αντώνης Λουδάρος, Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Ησαΐας Ματιάμπα, Θανάσης Πατριαρχέας και Ντάνιελ Νούρκα, διδάσκονται χορό για να μπορέσουν να κάνουν τις βραδιές τους sold out, με το απαραίτητο βέβαια γδύσιμο, ως κατακλείδα του show. Όλοι τους καταπληκτικοί, ευθύβολοι και άμεσοι, με Λουδάρο , Γαλίτη και Καλυβάτση να ξεχωρίζουν, σκορπίζοντας ευφορία στην πλατεία. Ιδιαίτεροι οι Ματιάμπα και Πατριαρχέας και πολύ καλός ο Νούρκα.
Οι γυναίκες της παράστασης, Παρθένα Χοροζίδου, Βάσω Γουλιελμάκη, Ιζαμπέλλα Φούλοπ και Άννα Μαρία Κόρνια, πολύ καλές στο ρόλο τους, με τις Χοροζίδου και Γουλιελμάκη να ξεχωρίζουν. Εντυπωσιακή η χορογράφος Άννα Αθανασιάδη, προσδίδει στο έργο ένθερμη ζωντάνια και χορευτική πληθωρικότητα.
Συντελεστές
Μαίρη Τσαγκάρη στα σκηνικά, Παναγιώτα Κοκκορού στα κοστούμια, Μελίνα Μάσχα στους φωτισμούς και Νικόλας Γουάστωρ στην ενορχήστρωση, στη μουσική διδασκαλία και επιμέλεια, υποστήριξαν στο σύνολο της αυτή την ξέφρενη χοροθεατρική εμπειρία.
Σκηνοθεσία:
Η σκηνοθετική κατασκευή της έμπειρης και πετυχημένης στο χώρο του μιούζικαλ Θέμιδος Μαρσέλλου, είναι συμπαγής, με άρτια δομή, χωρίς υπερβολές και ανάξιες υπερβάσεις. Πέτυχε να εστιάσει και στον κοινωνικό προβληματισμό, με συνέπεια και λυρισμό, αλλά και να δώσει τον αέρα μιας ξέφρενης κωμωδίας, με πλούσιες εικόνες, έντονους, ξεκαρδιστικούς και καυστικούς διαλόγους.
Συμπέρασμα:
Οι «Άντρες με τα όλα τους», σε σκηνοθεσία της Θέμιδος Μαρσέλλου, στο θέατρο Βέμπο, με το χαρακτήρα της διασκέδασης, του ιλιγγιώδους παλμού και τις συνημμένες ανθρώπινες στιγμές, αγγίζει το θεατή, καθώς του μιλάει στη γλώσσα της καθημερινότητας, κάτι που λειτουργεί αναμφίβολα ως κοινός παρανομαστής στη ζωή.