Xρυσαυγίτες προσπάθησαν να εισβάλουν σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα, τον Ιούνιο του 2008.

Φώναξαν υβριστικά συνθήματα και πέταξαν αντικείμενα. Τα χειρότερα αποτράπηκαν από παρέμβαση της αστυνομίας. Ετσι αναγκαστικά η δίκη διακόπηκε για μεθαύριο, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

Όπως φάνηκε, το σκηνικό που προκάλεσε την ένταση στηνόταν έξω από το Εφετείο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί ομοϊδεάτες των κατηγορουμένων, οι οποίοι ήθελαν να μπουν στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη δίκη.

Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί ωστόσο και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων. Η αστυνομία εμπόδισε την είσοδο πολλών ατόμων και από τις δύο ομάδες.

Όταν όμως ξεκίνησε η δίκη και η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε στο βήμα τον πρώτο μάρτυρα για την επίθεση στα Πετράλωνα, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να επιτρέψει να μπουν στην αίθουσα και άλλοι σύντροφοί του, όσοι από το ακροατήριο πρόσκειντο στη Χρυσή Αυγή άρχισαν να φωνάζουν μέσα στην αίθουσα συνθήματα του τύπου «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή» και «π@@@ς γιοι αναρχικοί» και να πετάνε αντικείμενα.

Κάποιοι έβριζαν τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, που ήταν στην αίθουσα.

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε τα συνθήματα και η σύρραξη που απειλήθηκε αποτράπηκε τελικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που μπήκαν ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όλη αυτή η ανεπίτρεπτη κατάσταση οδήγησε στην αποχώρηση από την αίθουσα της έδρας του δικαστηρίου και στη συνέχεια τη διακοπή της δίκης για μεθαύριο.