Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ αντιμετωπίζει απόψε (22:05, Cosmote Sport 2) τη Μίλαν στο Σαν Σίρο κι είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα, προκειμένου να κάνει την υπέρβαση και να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Μιλάνο.

Οι “κιτρινόμαυροι” τίθενται αντιμέτωποι με τους “ροσονέρι” έντεκα χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη με 1-0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, θέλοντας να επαναλάβουν το θρίαμβο, αυτή τη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Τα αγωνιστικά δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τότε, όπως κι η διοργάνωση, αφού εκείνοι οι αγώνες είχαν διεξαχθεί στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League. Ωστόσο, σε θέμα πρεστίζ είναι σημαντικό για την Ένωση να κάνει την Ευρώπη να συζητάει -ξανά- το όνομά της.

Η ΑΕΚ δεν έχει βαθμολογικό άγχος, μιας κι έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ωστόσο δεν είναι διατεθειμένη να παραδοθεί άνευ όρων στους «ροσονέρι». Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική κόντρα στους ισχυρούς Ιταλούς, οι οποίοι δεν είναι και στα καλύτερα τους, μετά την ήττα στο ντέρμπι από την Ίντερ.

Aπό την άλλη η Μίλαν, δέκα χρόνια μετά από την κατάκτηση του τελευταίου Champions League, τότε που ακόμα είχε παίκτες παγκόσμιας κλάσης, μοχθεί να επιστρέψει ακόμα και στην Ευρώπη.

Οι δαπανηρές μεταγραφές από τον Γιόνγκχονγκ Λι , δεν έχουν αποδώσει ακόμα τα αναμενόμενα.

Τα σκαμπανεβάσματα του Μπονούτσι συνεχίζονται

Μπορεί η Μίλαν να του έχει κάνει όλα τα χατίρια μέχρι στιγμής, δίνοντάς του το περιβραχιόνιο, αφήνοντάς τον να πάρει τον αριθμό φανέλας που ήθελε (και αφαιρώντας τον από τον Κεσιέ), προσφέροντάς του το πιο υψηλό συμβόλαιο στην Ιταλία (7.500.000 ευρώ, όσα παίρνει και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν), ωστόσο ο Μπονούτσι δεν έχει αποδείξει πως το colpo grosso των “ροσονέρι” των καλοκαίρι ήταν πραγματικά τέτοιο.

Ο 30χρονος στόπερ, ο κορυφαίος αμυντικός του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια, διάγει τη χειρότερη φόρμα της καριέρας του, φέροντας (αγωνιστική) ευθύνη για πολλά από τα τέρματα που έχει δεχθεί η Μίλαν μέχρι στιγμής.