Mετά από έξι μηνών προετοιμασία η διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής δίνει την πρώτη της συναυλία την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Πλατεία Κυψέλης.

Μουσικές και τραγούδια από τη Ρωσία, το Ιράν, την Κάτω Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία και τη Σλοβακία θα πλημμυρίσουν μια περιοχή της Αθήνας που κατοικείται από πολλούς μετανάστες.

Ετσι, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας θα μεταφέρουν ουσιαστικά το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής της διαφορετικότητας, αλλά και την χαρά της πολυφωνίας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Η Διαπολιτισμική χορωδία της Εναλλακτικής σκηνής της ΕΛΣ δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών προγραμμάτων της ΕΛΣ, τα οποία πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με σκοπό να φέρει κοντά μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας: πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και ημεδαπούς.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, η διαπολιτισμική χορωδία της ΕΛΣ, έχει εξελιχθεί ένα χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων.

Τα μόνιμα μέλη της μετά από έξι μήνες συν-δημιουργίας, συμμετέχουν πολύ ενεργά στην έρευνα κι επιλογή του ρεπερτορίου της χορωδίας κι αποτελούν ένα δυνατό πυρήνα για το περαιτέρω άνοιγμα της χορωδίας σε νέα μέλη.