«Το πρώην στρατόπεδο “Παύλος Μελάς” είναι ένας εμβληματικός χώρος που ταυτίζεται με ολόκληρη τη νεότερη ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στην εκδήλωση παραχώρησής του στην Tοπική Aυτοδιοίκηση της περιοχής.

«Με την παραχώρηση του χώρου στους πολίτες της Δ. Θεσσαλονίκης γίνεται πράξη μια σημαντική δέσμευσή μας. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στη Θεσσαλονίκη. Μια έκταση 336 στρεμμάτων παραχωρείται για 99 χρόνια στο Δήμο Π. Μελά για κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες».

«Η πλέον υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης της Θεσσαλονίκης αποκτά πλέον έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο για δραστηριότητες κοινωνικής ωφέλειας. Ο Δήμος μπορεί πλέον να αξιοποιήσει το πρώην στρατόπεδο προς όφελος των πολιτών, ενσωματώνοντας το χώρο στην κοινωνική ζωή της πόλης. Το πρώην στρατόπεδο “Παύλος Μελάς” αποτέλεσε και τόπο μαρτυρίου στην σύγχρονη ιστορία μας, γι’ αυτό θα ιδρυθεί εδώ μουσείο της Εθνικής Αντίστασης.

»Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, αναπτύχθηκαν εδώ προσφυγικοί καταυλισμοί. Γι’αυτό θέλουμε να ιδρυθεί και ένα μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού. H κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στο Δήμο Παύλου Μελά παρέχοντας όποια βοήθεια της ζητηθεί, προς όφελος των πολιτών και τις τοπικής κοινωνίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Καμμένος είχε πει ότι οι όροι που έμπαιναν από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ήταν να δοθούν τουλάχιστον 100 κατοικίες εκτός του στρατοπέδου οι οποίες θα παραχωρηθούν σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να δημιουργηθούν εντός του στρατοπέδου δύο Μουσεία, ένα για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Τέλος ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στις 3 μετά το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη  Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για θέματα της περιοχής, καθώς επίσης και με τους προέδρους των τεσσάρων επιμελητηρίων των νομών όπου και θα γίνει η ανακοίνωση της δημιουργίας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.