Αναζητούνται ποινικές ευθύνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε 10 πολιτικά πρόσωπα, στο φάκελο NOVARTIS που φτάνει στη Βουλή.

Δύο πρώην πρωθυπουργοί, Παναγιώτης Πικραμμένος και Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης την περίοδο έρευνας περιλαμβάνονται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή που μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο ενημερώνουν το πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αυτή την στιγμή.

Ανάμεσα στα καυτά ονόματα είναι οι τότε υπουργοί Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισκέφτηκε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ενημερωθεί για το θέμα. Απορίες δημιούργησε η αρχική άρνηση του σε ερώτηση δημοσιογράφων και αργότερα να το παραδέχεται με ανακοίνωση.

Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος δήλωσε πως «ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2012».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως είναι αντισυνταγματική η ενέργεια αυτή και μάλιστα δεν επιτρέπεται να ανοιχτεί ο φάκελος παρά μόνο να διαβιβαστεί από τον αρμόδιο υπουργό στο εθνικό κοινοβούλιο.