H μουσική  ταιριάζει στα μουσεία κι αυτό έχει αποδειχθεί με την εμφάνιση μικρών συνόλων σε μεγάλα μουσεία όπως της Ακρόπολης και του Εθνικού Αρχαιολογικού. Η πρωτοβουλία λοιπόν της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών να οργανώσει Μουσικούς Περιπάτους σε Μουσεία θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα μουσεία και στην ανάπτυξη της σχέσης του κοινού με την κλασική μουσική.

Η αρχή γίνεται την προσεχή Δευετέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 20:30 στο Ιδρυμα εικαστικών τεχνών και Μουσικής Β&Μ.Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1). Η είσοδος για τη συναυλία θα γίνεται με εισιτήριο για το μουσείο.

Η συναυλία έχει τίτλο «Light Music» και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επιθυμεί να προσφέρει ένα πρόγραμμα  με γοητευτικά έργα συνθετών που ακούγονται ευχάριστα (easy listening). Θα  ερμηνευθεί μια εκτενής γκάμα κομματιών που ξεκινά από τον ρομαντισμό και φτάνει στην jazz.

Θα είναι μια βραδιά όπου ο εκφραστικός ήχος της βιόλας, θα συνδιαλέγεται με τον βαθύ, αλλά συχνά πρωταγωνιστικό ήχο, της τούμπας ενώ το πιάνο θα αγκαλιάζει (όπως μόνο αυτό ξέρει) ακούσματα διαφορετικών ειδών και εποχών.