Για δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έφυγε από το παρκέ με σκυμμένο το κεφάλι. Η αντίδραση του προέδρου της ΚΑΕ.

O Παναθηναϊκός πήγε στη Μόσχα αναζητώντας το πρώτο του διπλό και φυσικά μικρά μια ψυχολογική ένεση για το παιχνίδι της Παρασκευής με τη Φενέρ. Γυρίζει στην Αθήνα έχοντας αποτύχει και στους δύο αυτούς στόχους.

Ένα νωθρό ξεκίνημα σε αγωνιστικές συνθήκες αυτού του επιπέδου συχνά κοστίζει παιχνίδια. Αρκεί μια ομάδα να δείξει σημάδια ελάχιστης αγωνιστικής σύγχυσης ή πνευματικής ανετοιμότητας και θα βρεθεί να κυνηγάει μια διαφορά που δεν θα μπορέσει ποτέ να ανατρέψει. Ο Παναθηναϊκός, από την πρώτη φάση του χθεσινού παιχνιδιού, έδειξε και τα δύο, σε γενναίες ποσότητες, και για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Μοιραία, λοιπόν, το τριφύλλι υποχρεώθηκε -ουσιαστικά- σε μια βαριά ήττα από τους Ρώσους (81-63).

Οι «πράσινοι» εμφάνισαν διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με την ήττα με κάτω τα χέρια από την Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ήθελαν να παλέψουν απέναντι σ’ έναν πανίσχυρο αντίπαλο, αλλά δεν…

Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε ξεφύγει πολύ περισσότερο από τον έλεγχο του “τριφυλλιού”, αν δεν μαζευόταν η κατάσταση στο β’ δεκάλεπτο, με πρωτεργάτες τους Θανάση Αντετοκούνμπο και Ζακ Όγκαστ.

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε μάλιστα από τις αποβολές των Νάντο Ντε Κολό και Τζέιμς Γκιστ λίγο πριν από το τέλος του β’ δεκαλέπτου, όταν παραλίγο να έρθουν στα χέρια -μετά από χτύπημα του πρώτου στον δεύτερο. Αυτό το γεγονός πάντως επηρέασε περισσότερο τους γηπεδούχους, παρά τους “πράσινους” που στο β’ μέρος ήταν πολύ πιο σκληροί και μαχητικοί.

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πιστεύει πως μπορεί να είναι ανταγωνιστικός θα πρέπει να πάψει να παραδίνεται με αυτό τον τρόπο. Οσο νωρίς κι αν είναι, όσες δικαιολογίες κι αν υπάρχουν, η μη αντίδραση είναι χειρότερη από την ήττα και οι “πράσινοι” δείχνουν να μην έχουν σφυγμό στα δυο ματς που έχουν δώσει. Η Ευρωλίγκα μέχρι τώρα δείχνει πως κανείς δεν είναι έτοιμος, όλοι χάνουν απ’ όλους, αλλά το ζητούμενο για τους “πράσινους” είναι να διορθώνουν αδυναμίες και να μην παρουσιάζουν την ίδια εικόνα σε κάθε δύσκολο ματς. Οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να βελτιώσει τις αδυναμίες του, ειδικά μέσα στην ρακέτα, όσο και στις βολές. Η ελληνική ομάδα είχε 50%, μόλις 7% περισσότερο απ’ ό,τι στα τρίποντα και 6% συγκριτικά με τα δίποντα! Είναι μακράν η χειρότερη από τις 16 που συμμετέχουν στη διοργάνωση (59.2% έναντι 62% του προτελευταίου και 85.7% του πρώτου) και το απλό ερώτημα είναι πώς μπορεί μια ομάδα να θέτει στόχο το φάιναλ φορ με ποσοστό που έχει το 5 μπροστά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας…

Τέλος ο Παναθηναϊκός έχει ποντάρει τα λεφτά του στη δυναμική της περιφέρειάς του, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η απαραίτητη συνοχή.

Η αντίδραση του Δ. Γιαννακόπουλου

Λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης, υπήρξε αντίδραση από τον Δ. Γιαννακόπουλο στο Instagram όπου ανάρτησε μια μαύρη εικόνα…