Η ήττα από την Κροατία (4-1) μπορεί να έχει ξεθωριάσει την υπόθεση πρόκριση για το Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως τώρα είναι η ευκαιρία να δείξει χαρακτήρα η Εθνική μας ομάδα.

 

Η βαριά ήττα από την Κροατία, μπορεί να ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες πρόκρισης για το Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως σε καμιά περίπτωση δεν αφήνει υπόνοιες για να ξαναγίνουμε το σκορποχώρι που ήμασταν πριν δυο χρόνια. Η τουλάχιστον να μην αφήσουμε τις κακές γλώσσες…και τους ”προπονητές της ”κερκίδας” να χαλάσουν την προσπάθεια που κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να χτίσει κάτι στο άμεσο μέλλον.

Η Εθνική αδίκησε κατάφορα τον εαυτό της και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε στα προκριματικά παρουσιάζοντας το χειρότερο δυνατό πρόσωπο την πλέον ακατάλληλη στιγμή. Ναι η συντριβή με 4-1 από την Κροατία στο Ζάγκρεμπ ουσιαστικά φράζει το δρόμο της ελληνικής ομάδας προς τη Ρωσία, αλλά θα προσπαθήσει στη ρεβάνς να αλλάξει την εικλονα της.

Τι έφταιξε όμως και φτάσαμε σε αυτή την κάκιστη εμφάνιση; Οι απαντήσεις πολλές αλλα δεν είναι της παρούσης

Για την ρεβάνς της Κυριακής και τις όποιες, τόσο λίγες, πιθανότητες όπως είπε και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, δεν είναι το ζητούμενο αυτή την στιγμή. Σημασία έχει η επόμενη ημέρα της Εθνικής μας. Αυτό είναι που έχει σημασία. Εκτός αν δεν “ακούσαμε” αυτό που επίσης είπε ο αρχηγός: “Μαζέψαμε αυτό το σκορποχώρι που είχαμε πριν από δύο χρόνια και οτιδήποτε και να γίνει δεν μπορεί να χαλάσει αυτό το κλίμα που έχουμε”…

Και μπορεί να μην πήγε τίποτα καλά στο χθεσινό παιχνίδι, όμως κανείς δεν αποκλείει ότι στην ρεβάνς οι Έλληνες παίκτες θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν (σ.σ εγωιστικά και μόνο) , για να φύγουν (αν φύγουν) με το κεφάλι ψηλά. Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ…και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια. Μπορεί να τραγικά λάθη των Ελλήνων να έκαναν την Κροατία να μοιάζει Αργεντινή…όμως αν δούμε και την άλλη πλευρά, οι Κροάτες ειδικά πίσω…είναι τρικυμία. Αν η Εθνική κατορθώσει και προηγηθεί νωρίς την Κυριακή, τότε όλα είναι ανοιχτά. Οι Κροάτες έδειξαν ότι μόλις δεχθούν γκολ τους πιάνει πανικός και εκεί πρέπει οι Έλληνες διεθνείς να ποντάρουν. Το ”Γ. Καραισκάκης” ευελπιστούμε να είναι γεμάτο αν μην τι άλλο να ωθήσει όσο μπορεί , και αυτό με την σειρά του, τους Έλληνες παίκτες να κόψουν από νωρίς την σκέψη ότι οι Κροάτες θα έχουν ένα ήσυχο βράδυ.

 

Η Εθνική πλέον καλείται πολύ γρήγορα να χαράξει το μέλλον της. Εκείνη πρέπει να είναι ήρεμη. Ας πιέζουν ορισμένοι μετά την τεσσάρα. Εκείνη πρέπει να είναι ψύχραιμη.

Αν το καταφέρει και βγάλει εγωισμό , γιατί έχει εγωισμό, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Το ποδόσφαιρο είναι μια πρόκληση και σε αυτό καλείτε η Εθνική να αντεπεξέλθει. Έστω και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Αν καταφέρει να κάνει το απίστευτο τότε θα μιλάμε για ΟΜΑΔΑΡΑ. Αν όχι τότε να δείξει ότι η επόμενη ημέρα υπάρχει σαν ομάδα και έχει το μέταλλο να προχωρήσει.

Στην προσπάθεια αυτή ας είμαστε μαζί της. Της το χρωστάμε …