Η κινησιολογία είναι μια επιστήμη όπου αποτυπώνει συναισθήματα και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η «βόμβα» του 11 φορές ισοβίτη είχε στόχο το μυαλό και όχι το σώμα και αποστρέφει τον κόσμο από τα ουσιώδη.

Αν παρατηρήσεις την μορφή αυτού του ανθρώπου την ώρα που βγαίνει από τον Κορυδαλλό, δύο πράγματα σου μένουν: ο πανηγυρισμός για την ελευθερία και το γεγονός πως δεν μίλησε καθόλου. Όμως τα ανοιχτά χέρια και το χαμόγελο της Τζοκόντα λένε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Όταν ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς καμιά εξαίρεση τότε μόνο γίνεται πραγματικά αποδεκτός από την κοινωνία. Αν το δούμε από αυτή την σκοπιά καλώς.

Βέβαια η παρουσία του γιου του προέδρου της Βουλής, Γιώργου Βούτση δεν βοηθά και είναι βαρύ για τη Ντόρα Μπακογιάννη να βλέπει το δολοφόνο του Παύλου Μπακογιάννη με διήμερη άδεια.

Είναι ευκαιρία αντί να διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση να φέρει διάταξη αυστηροποίησης του καθεστώτος αδειών ιδιαίτερα επικίνδυνων κρατουμένων ώστε να στριμώξει την κυβέρνηση.

Πέρα από την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Φυλακών, του Αντιεισαγγελέα Εφετών  η ηλεκτρονική επιτήρηση και ο κατ’οίκον περιορισμός αποτελούν ισχυρά όπλα ελέγχου.

Το ερώτημα πάντως παραμένει βαθιά στο μυαλό κάθε πολίτη, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;