Σοκ για την Τερέζα Μέι αφού ο εκλογικός περίπατος  εξελίσσεται σε νυχτερινό εφιάλτη γιατί σύμφωνα με το exit poll το κόμμα της, αντί να κερδίσει, έχασε έδρες.

Εάν επιβεβαιωθεί το exit poll τότε οι Συντηρητικοί χάνουν 17 έδρες σε σχέση με τις 331 που εξασφάλισαν στις εκλογές του 2015, ενώ οι Εργατικοί κερδίζουν 34 έδρες (από τις 232 που είχαν), πράγμα που σημαίνει ότι η θέση της Τερέζα Μέι είναι εξαιρετικά επισφαλής και θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κυβερνήσει, αφού δεν προκύπτει με τα νούμερα αυτά κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Η βόμβα που έσκασε με πάταγο  στα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για βατερλό της Μέι, η οποία βλέπει να της λείπουν 12 έδρες για την πλειοψηφία.

Την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές του Ukip καταποντίζονται αφού δεν εξασφαλίζουν ούτε μία έδρα!

 

Πρόθυμο να στηρίξει τους Τόρηδες το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο Τζέφρι Ντόναλντσον, βουλευτής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε ότι η προοπτική απυσίας αυτοδυναμίας (hung parliament) αποτελεί «τέλειο πεδίο» για το κόμμα, το οποίο θα διαπραγματευθεί με τους Συντηρητικούς , εάν δεν εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία, αφού έχουν πολλά κοινά σημεία.

01:20 «Όχι» των Φιλελευθέρων σε κυβερνητικό συνασπισμό

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες επανέλαβαν τη θέση τους μετά το exit poll με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου: «Δεχόμαστε πολλά τηλεφωνήματα και για να το ξεκαθαρίσουμε: Όχι συνασπισμός. Όχι συμφωνίες»