Αργησε αλλά κατάφερε  το Υπουργείο Πολιτισμού να μετρήσει τα ακίνητα πολιτιστικού χαρακτήρα  που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο και τα βρήκε δύο χιλιάδες τριακόσιοι είκοσι εννέα (2.329), όπως σημειώνει σε νέα ανακοίνωση του.

Το νούμερο αυτό, το είχε πολύ πριν από το ΥΠΠΟΑ αποκαλύψει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εμμένοντας στην προσφυγή του στο ΣτΕ για την εξαίρεση όλων των μνημείων, των  αρχαιολογικών χώρων και άλλων ακινήτων που έχουν ενταχθεί απερίσκεπτα στα 10.119 ακίνητα τα οποία τίθενται στην διαχείριση μέσω του Υπερταμείου.

Το Υπουργείο παραδέχεται πως «στον σχετικό κατάλογο, περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι,  μνημεία, μουσεία, αποθήκες αρχαιοτήτων και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής που εξυπηρετούν δημόσιους σκοπούς του ν. 3028/2002».

Παρότι σημειώνει ότι « ουδεμία συμμετοχή» είχε το ΥΠΠΟΑ στην κατάρτιση του παραρτήματος των 10.119 ακινήτων, χαρακτηρίζει ως «υποκριτική την αντίδραση και ανακόλουθο το όψιμο ενδιαφέρον εκείνων που κατά την τριετία 2011-2014 μεταβίβασαν ανεπιστρεπτί αθρόα και ανερυθρίαστα δημόσια κτήση πολιτιστικής, ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας».

Φταίνε λοιπόν οι άλλοι… Τέσσερα χρόνια δεν αντελήφθησαν τίποτα οι άρχοντες του Πολιτισμού. Και τώρα, θεωρούν αναγκαίο να προβούν  «σε νομοθετική ρύθμιση διεύρυνσης του θεσμικού πλαισίου προστασίας του ιδιοκτησιακού δικαιώματος για ακίνητα αρμοδιότητάς του, προς τον σκοπό της ασφάλειας δικαίου, στο διηνεκές».