Ένας ναυτιλιακός πράκτορας στην Κω και ένας ραδιοφωνικός παραγωγός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ήταν οι ”εγκέφαλοι”του κυκλώματος να μαστουρώσoυν… ολόκληρο το νησί με κάνναβη και κοκαΐνη!

Κολομβία θέλησαν να κάνουν την Κω ενόψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, μέλη σπείρας ναρκωτικών. Οι αρχηγοί, ανάμεσά τους και ένας σκληρός Αλβανός με τα ψευδώνυμα «καράφλα» και «εργοστάσιο», έδιναν τις εντολές από την Αθήνα και τα μέλη της οργάνωσης τις εκτελούσαν στο νησί. Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη τους παρακολουθώντας ιδιαίτερα προσεκτικά τις επικοινωνίες τους που είχαν τα μέλη του κυκλώματος. Το κύκλωμα για τις περισσότερες συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα μεν, αλλά με διαδικτυακές εφαρμογές, ώστε να μην ανιχνεύονται και να μην καταγράφονται από κανέναν κοριό της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν στις 5 Ιουνίου 2017 σε Αττική και Κω συνελήφθησαν συνολικά 44 άτομα (23 Αλβανοί, 20 Έλληνες και ένας Πακιστανός), ανάμεσά τους τα εφτά αρχηγικά μέλη με έδρα την Αθήνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οργάνωση διακίνησε από τις αρχές του χρόνο περισσότερα από 200 κιλά κάνναβη και πέντε κιλά κοκαΐνη με κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα ναρκωτικά εισάγονταν στην Ελλάδα από την Αλβανία, στη συνέχεια τοποθετούνταν σε «καβάτζες» στην Αθήνα και από εκεί κάποια διοχετεύονταν στην πρωτεύουσα και κάποια κατέληγαν στην Κω σταδιακά (100 γραμμάρια κοκαΐνη και 10 κιλά κάνναβη τη φορά).

Τα «βαποράκια», συνήθως γυναίκες που συνοδεύονταν από ανήλικα παιδιά, χρησιμοποιούσαν το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Κω.

Με την άφιξη των ναρκωτικών στο νησί, τα μέλη με έδρα την Κω προέβαιναν στην παραλαβή και αποθήκευση των ποσοτήτων, συνήθως σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία μίσθωνε το εγκληματικό δίκτυο, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως «καβάτζες».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ακόμα και η μικρότερη διακίνηση , δεν ολοκληρωνόταν, εάν δεν δινόταν έγκριση από τα μέλη του δικτύου στην Αττική.

https://https://www.youtube.com/watch?v=Kzpw2Njp1xM