Ίσως το πιο κρίσιμο ματς της μέχρι τώρα σειράς των τελικών των play off της Α1 μπάσκετ , Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (9μ.μ., Novasports 2) με στόχο το 2-2 της σειράς.

Το σημερινό ντέρμπι θα διεξαχθεί στη… σκιά των γεγονότων που ακολούθησαν τον τρίτο τελικό. Οι «πράσινοι» εξέφρασαν φρικτά παράπονα για τη διαιτησία και κατήγγειλαν τον τραυματισμό μέλους του προπονητικού τιμ από φωτοβολίδα ευθείας βολής (όπως υποστήριξαν), ενώ οι Πειραιώτες με επιστολή τους προς την Πολιτεία ζήτησαν την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τα «εμπρηστικά», όπως ισχυρίστηκαν, ποσταρίσματα του στο διαδίκτυο μετά τον 3ο τελικό του ΣΕΦ.
Η ομάδα που «καίγεται» για τη νίκη είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς μόνο με το ροζ φύλο αγώνα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο ΣΕΦ, το βράδυ της Κυριακής. Σε διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός θα στεφθεί πρωταθλητής για τρίτη σερί σεζόν και δεύτερη μέσα στο «σπίτι» του αντιπάλου του, καθώς προηγείται ήδη με 2-1 στη σειρά κι ακόμη κι αν ηττηθεί θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να πανηγυρίσει στη δική του έδρα μετά από τρία 24ωρα.

Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή (Μπουρούσης -Καλάθης)  ελπίζει με την παρουσία του κόσμου του να πάρει εκδίκηση…για το παιχνίδι που έχασε στο ΣΕΦ.

Μάλιστα η ”πράσινη” ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση που ζητάει από τους φιλάθλους της ομάδας να μην δώσουν αφορμή έτσι ώστε να υπάρξει πρόβλημα της διεξαγωγής του αγώνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods καλεί τους φιλάθλους της να αποδείξουν για ακόμα μια φορά το ήθος και την αγάπη τους για την ομάδα μας επιδεικνύοντας ευπρεπή συμπεριφορά και στον τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό (8/6, 21:00).
Σε αντίθεση με όλα όσα έγιναν στο ΣΕΦ, είμαστε πεπεισμένοι πως ο κόσμος μας θα δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα, δίχως ακρότητες και θα ωθήσει την ομάδα μας στη νίκη! ”