Ποιο είναι το μέλλον της εργασίας στην ΕΕ για τους νέους: Πως διευκολύνονται οι νέοι να ταξιδεύουν στε ολόκληρη την ΕΕ; Ποιές είναι οι “Διαδρομές αναβάθμισης των δεξιοτήτων: Νέες ευκαιρίες για ενηλίκους; Η συζήτηση στο Συμβούλιο Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συνεδριάζει σήμερα και αύριο,στις Βρυξέλλες

Σήμερα, το Συμβούλιο,   θα  συζητήσει για θέματα νεολαίας και παιδείας, και αύριο θα συζητήσει   για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού

Νεολαία

Οι υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν συμπεράσματα για τους νέους και το μέλλον της εργασίας.

Το Συμβούλιο θα εγκρίνει επίσης ψήφισμα για τη θέσπιση κατευθυντηρίων γραμμών σχετικά με την οργάνωση του διαλόγου της ΕΕ για τη νεολαία. που θα χρησιμεύσει ως φόρουμ για την καλύτερη κατανόηση των προβληματισμών των νέων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Οι υπουργοί αναμένεται να διεξάγουν συζήτηση προσανατολισμού με θέμα τους νέους ως παράγοντες δημοκρατίας στην ΕΕ, μετά από παρουσίαση που θα πραγματοποιήσουν δύο έφηβοι.

Παιδεία

Οι υπουργοί αναμένεται να εγκρίνουν σύσταση για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχετικά με τη διδασκαλία και την εκμάθηση γλωσσών. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι περισσότεροι νέοι μπορούν να χειριστούν δύο γλώσσες πέραν της μητρικής τους.

Οι υπουργοί αναμένεται επίσης να εγκρίνουν σύσταση σχετικά με συστήματα προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας υψηλής ποιότητας. Στόχος είναι να υποστηριχθούν οι προσπάθειες των κρατών μελών να βελτιώσουν την πρόσβαση στα συστήματα προσχολικής εκπαίδευσης και φροντίδας καθώς και την ποιότητά τους.

Το Συμβούλιο θα εγκρίνει, επίσης, συμπεράσματα σχετικά με την υλοποίηση της σύστασης για τις διαδρομές αναβάθμισης των δεξιοτήτων: Νέες ευκαιρίες για ενηλίκους.

Αλλα θέματα συζήτησης

-το DiscoverEU, μια πρωτοβουλία της ΕΕ που δίνει στους νέους την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη

-η παγκόσμια διάσκεψη των υπουργών που είναι αρμόδιοι για θέματα νεολαίας 2019 και το Φόρουμ Νεολαίας «Λισαβόνα +21» (Λισαβόνα, 22 και 23 Ιουνίου 2019)

-η προσφορά της Γαλλίας να φιλοξενήσει τον παγκόσμιο διαγωνισμό δεξιοτήτων (World Skills) το 2023