Δουλέμποροι σκότωσαν 21χρονο Αφρικανό, μέσα στη φουσκωτή λέμβο με την οποία τον μετέφεραν στη Σικελία, επειδή αρνήθηκε να τους δώσει το καπελάκι του μπέιζμπολ που φορούσε.

Ο νεαρός επέβαινε σε μια μεγάλη λέμβο με άλλους 394 μετανάστες που τελικά  διασώθηκαν από  το πλοίο Phoenix, της μη κυβερνητικής οργάνωσης Moas, νότια της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δουλέμποροι δολοφόνησαν το νεαρό πυροβολώντας τον με περίστροφο, του πήραν το καπέλο και εξαφανίστηκαν με ταχύπλοο.

Η ΜΚΟ Moas φέρεται να συγκαταλέγεται σε οκτώ συνολικά οργανώσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Κατάνης, Καρμέλο Τζούκαρο, υπάρχει πιθανότητα να διατηρούν κάποιες ασαφείς σχέσεις με τους δουλεμπόρους και να συμφωνούν σε ποιο σημείο και πότε ακριβώς πρέπει να πραγματοποιούνται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Η υπεύθυνη της Moas, Ρετζίνα Κατραμπόνε, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι η δράση της οργάνωσής της είναι καθ’ όλα νόμιμη και ότι είναι έτοιμη να συναντήσει τον εισαγγελέα της Κατάνης, όποτε της ζητηθεί.