Η ονοματολογία για την ΠΓΔΜ σκεπάζει τα πάντα και αποπροσανατολίζει τον κόσμο από την ουσία του θέματος.

Πρώτον η είσοδος στο ΝΑΤΟ δείνει την δυνατότητα να ασκεί η ΠΓΔΜ βέτο και να πιέζει για τις πραγματικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας και θα δημιουργήσουμε μια νέα Τουρκία στα βόρεια σύνορα μας.

Επίσης καίγονται να μπουν κάτω από την ασπίδα του ΝΑΤΟ και να έχουν στρατιωτική κάλυψη σε κάθε επίδοξο εισβολέα. Είναι κρυφό μυστικό πως τα Βαλκάνια είναι η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης.

Κόσοβο, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Αλβανία και ΠΓΔΜ δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Όλοι επιθυμούν τον βαλκανικό διάδρομο ανοικτό τόσο ενεργειακά όσο και για το προσφυγικό και οι Αμερικανοί θα κάνουν τα πάντα για να σπάσουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από την Ρωσία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση και η ιδέα δημιουργίας πλωτού καναλιού στον Αξιό ανοίγει τις ορέξεις για να διεκδικήσουν τμήμα της δικής μας  ΑΟΖ που ακόμα δεν έχει καθοριστεί στην βόρεια πλευρά.

Είναι πολλά τα λεφτά Αλέξη υπάρχει κοίτασμα από το Κόσσοβο μέχρι τον Αη Στράτη, προσοχή να μη χαθεί η ευκαιρία για την πραγματική ανάπτυξη της χώρας μέσα από τον ενεργειακό και ορυκτό πλούτο μας.