Το Grand Prix στο Μπακού άφησε “ανοικτές πληγές” στον κόσμο της Formula 1. Το επεισόδιο Φέτελ-Χάμιλτον παραμένει στο προσκήνιο.

Ο τρόπος οδήγησης του Φέτελ και η επαφή του με το προπορευόμενο μονοθέσιο της Mercedes του Χάμιλτον έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης των δυο ομάδων και έχει μπει στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

 

Aπό την παγκόσμια ομοσπονδία, θα επανεξετάσουν εάν το “φρενάρισμα” του Άγγλου ήταν “εσκεμμένο”, αλλά και το τρόπο που τον “πλεύρισε” ο Φέτελ, προκαλώντας τη 2η επαφή των μονοθεσίων, ανέφερε η FIA.

Ο τελευταίος που πήρε θέση για όσα έγιναν πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας μετά τη στροφή 15 του σιρκουί του Μπακού, ήταν ο Max Mosley.

Θέση όμως για το συμβάν πήρε και ο πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού που επέκρινε τον Φέτελ , τονίζοντας πόσο ανεπίτρεπτη ήταν η κίνηση να χτυπήσει εσκεμμένα τον αντίπαλό του.

«Σίγουρα δεν θα χαρούν με όσα λέω στη Ferrari αλλά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως έχουν. Η δική μου πρόταση θα ήταν να αποκλειστεί από τον αγώνα ο Vettel και το θέμα να συζητηθεί και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κατά τη γνώμη μου, είναι ανεπίτρεπτο να κάνει κάποιος ότι έκανε ο Φέτελ. Αν το έκανε σε δημόσιο δρόμο, θα του έπαιρναν την άδεια οδήγησης», είπε ο Μόσλευ στο Sky F1.