Η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα ξεκίνησε με γερή κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Από τη μια πλευρά καίγεται το Μαξίμου για δείξει την συμμόρφωσή του πριν τις 15 Ιούνη και από την άλλη η ΝΔ που θέτει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για τις τρεις από τις πέντε τροπολογίες.

Ειδικότερα η ονομαστική ψηφοφορία αφορά στις διατάξεις για τα εργασιακά, τη μείωση των συντάξεων και το αφορολόγητο όριο.

Οι άλλες τροπολογίες, οι οποίες τίθενται προς ψήφιση με την κανονική διαδικασία -δια της τοποθέτησης των εισηγητών των κομμάτων- αφορούν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στα οικονομικά των κομμάτων.

Η ψηφοφορία θα γίνει στις 7 το απόγευμα ενώ είναι πολύ πιθανή να μιλήσει ο προέδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι δεδομένη η παρέμβαση της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ., Φώφης Γεννηματά.

Από την πλευρά της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας και ο Μάκης Βορίδης μίλησαν για γελοιοποίηση του κοινοβουλίου και  εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Και οι δύο βουλευτές έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας των  τροπολογιών και ρώτησαν την κυβέρνηση ποιος είναι ο λόγος του κατεπείγοντος και δεν θα μπορούσαν οι τροπολογίες να ψηφιστούν αύριο ή τη Δευτέρα και γιατί με  αυτή τη διαδικασία εξευτελίζει έτσι κυβέρνηση τη Βουλή.

Ένωση Κεντρώων: Εμείς μεταρρυθμίσεις και οι ξένοι επενδυτές

Ο Βασίλης Λεβέντης υπογράμμισε το ηλεκτρισμένο κλίμα λόγω της στάσης της κυβέρνησης και αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό το μπόνους στους δανειστές.

Αν δεν πάρω κάτι για το χρέος δεν περνά τα μέτρα, έλεγε ο πρωθυπουργός και οι δανειστές τιμωρούν τον ίδιο και τη χώρα. Υποχρεούμαστε να ψηφίσουμε γελοία πράγματα και ταπεινώνεται η χώρα.

Κόπηκαν οι χρηματοδοτήσεις από νομικά πρόσωπα. Λάθος αφού είναι ορατή στις εποπτικές αρχές και μένει μόνο η κρατική επιχορήγηση.

Να αρχίσουμε να απαγκιστρωθούμε από το κρατικό κουμπαρά, θα έχουμε και οικονομία. Στην Αμερική δουλεύουν με ιδιωτική χρηματοδότηση.

Έρχεται η κυβέρνηση τεχνοκρατών θα το δείτε και πέφτουν θύματα της ψηφοθηρίας των κομμάτων τριών χρόνων με στόχους παραμονής της χώρας στο ευρώ και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Έχουμε ένα τραυματισμένο πρωθυπουργό και έχουμε εθνική ήττα που δεν ήταν αναγκαία. Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει για κατοχύρωση των χρημάτων των δανειστών και χρειαζόμαστε ένα πραγματικά Ευρωπαίο ηγέτη.

Έτσι την πάτησε η Τερέζα Μέι ο λαός αντέδρασε στο δύσκολο Brexit και θα δείτε θα παραμείνουν γιατί παρασύρθηκαν.

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας κάρφωσε την κυβέρνηση πως οι τροπολογίες υπηρετούν τις διαταγές των δανειστών. Δεν υπάρχει καμιά αντίσταση για το αφορολόγητο μαζί με το πάγωμα των συντάξεων μέχρι το 2023.

Χάθηκε η ελπίδα τελικά, οι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινες θηλιές και υπογράμμισε την τροπολογία για το δανεισμό των κομμάτων υπό αυστηρότερες προϋποθέσεις.

Φώφη: Η καταδίκη του ελληνικού λαού είναι δεδομένη

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε τον απόλυτο εξευτελισμό του πρωθυπουργού, τον χαρακτήρισε «κακό». Σας απέμεινε η ταπείνωση με τα προσυμφωνηθέντα που είχατε με τους δανειστές.

Μας λέγατε για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων το 2018 που πάει περίπατο και το αφορολόγητο ένα χρόνο νωρίτερα το 2019.

Θα τα καταψηφίσουμε και έρχεστε με την διαδικασία κατ’ επείγοντος για θέματα που καίνε τους μισούς Έλληνες.

Μόνο μια ευρύτατη κυβέρνηση θα σώσει τη χώρα, οι αδύναμες δικομματικές σχολές δεν οδηγούν πουθενά.

Αποχώρησε από την συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση των τροπολογιών με τα προαπαιτούμενα μέτρα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθώντας το ΚΚΕ.

Το προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά και την ομιλία της επικεφαλής του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πτέρυγα, είπε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συμπράξει στην κατάλυση της Βουλής. Ψηφίστε τα μόνοι σας