Oι χιλιάδες που περίμενε, ήταν μερικές εκατοντάδες, αλλά αυτό δεν πτόησε τον Τούρκο πρόεδρο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και χαιρέτισε σαν σταρ του σινεμά όσους βρέθηκαν στο τζαμί Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής για να προσευχηθούν.

«Ο Θεός είναι μεγάλος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», φώναζαν όσοι υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Τουρκίας όταν έφτασε στο τέμενος της πόλης. Και θα συνθήματα συνέχισαν με το «θα πεθαίναμε για σένα». Το όνομά του έγινε σύνθημα στα χείλη των ομόθρησκών του (και όχι ομοεθνών του όπως θέλει να τους αποκαλεί).

Ο Τούρκος πρόεδρος εισήλθε στο τέμενος από την πίσω πόρτα όπως επιβάλλει η διαδικασία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Η άφιξη του ήταν εντυπωσιακή καθώς πάνω από 10 πολυτελή οχήματα αποτελούσαν την συνοδεία του και πλήθος ανδρών της ασφάλειας περιμετρικά των οχημάτων.

Αμέσως μετά την προσευχή θα μεταφερθεί στο μειονοτικό σχολείο Τζελάρ Μπαγιάλ όπου θα μιλήσει. Η αυλή του σχολείου είναι γεμάτη από κόσμο και μαθητές που αναμένουν να τον ακούσουν.

Τον περιμένουν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν αλλά και το ακαδημαϊκό προσωπικό του σχολείου. Επίσης στο χώρο βρίσκεται η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος των Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Εσάτ Χουσεΐν, ενώ τον Τούρκο πρόεδρο περιμένει στο χώρο του μειονοτικού σχολείο και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Πηγή:xronos.gr

 

Χαρακτηριστικό το tweet του Mark Lowen, ανταποκριτή του BBC στην Τουρκία: