Της Λένας Παγώνη

Νεογέννητο μόλις λίγων μηνών και δυναμικότητας 310 κλινών είναι το υπερσύγχρονο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας απαραίτητο για την Εύβοια εδώ και χρόνια.

Η ιδέα και τα σχέδια είχαν ξεκινήσει δεκαετίες πριν. Χρειάστηκε χρόνος και κόπος να ξεπεραστούν τα εμπόδια. «Και τώρα ανάσα για ολόκληρη την περιοχή», όπως λένε οι ντόπιοι, λειτουργεί και προσφέρει.

Η προσπάθεια είναι αξιέπαινη από γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους (πρoσωπικό 860 από τους οποίους οι 130 είναι γιατροί) και βεβαίως τον διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη. Ενας νέος άνθρωπος πανταχού παρών με φρέσκιες ιδέες και πολύ δουλειά. «Είμαστε σε καλό δρόμο» μας λέει. «Μόλις λύνουμε όμως το ένα πρόβλημα, εμφανίζεται το επόμενο. Αλλά γι αυτό είμαστε εδώ με οργάνωση και ειδικές γνώσεις  (σ.σ. έχει σπουδάσει Οικονομία της Υγείας ),  αυτό είναι το καθήκον μας. Χωρίς εφησυχασμό με συνεχή εργασία».

Καλός γιατρός

Με επάρκεια στην ειδικότητά του, συνειδητή αυστηρότητα και οργάνωση ο αιματολόγος Γ. Πατσιάς δίνει καλή εικόνα της μονάδας που διευθύνει. Εμπνέει εμπιστοσύνη και με το χαμόγελό του αισιοδοξία.  Το προσωπικό γύρω του , γυναίκες κυρίως -με φωτεινό πρόσωπο η Μαρία- είναι πρόθυμο, έμπειρο και αποτελεσματικό. Είναι ωραία μηνύματα αυτά για την περιφέρεια της χώρας μας με στόχο οι γιατροί και όλοι εκεί να εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Το παραπάνω μήνυμα υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο ο μικροβιολόγος Δημήτρης Αυγέρης και οι ακαταπόνητες κοπέλες του μικροβιολογικού εργαστηρίου του στη Χαλκίδα και το Μαντούδι Εύβοιας. Δεν είναι μόνο η προθυμία αυτού του γιατρού να βοηθήσει αλλά και το ενδιαφέρον του για τον άλλο και η προσπάθεια να βρεί την καλύτερη λύση. Αξιέπαινοι όλοι.